Na hlavný obsah

Veľkú časť Slovenska zasiahnu horúčavy, platí aj druhý najvyšší stupeň výstrah

Teploty niekde dosiahnu 36 stupňov.

Veľkú časť Slovenska zasiahnu horúčavy, platí aj druhý najvyšší stupeň výstrah
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V pondelok (12. 8.) udrú horúčavy vo viacerých častiach Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa. Informoval o tom na svojej webovej stránke.

Najvyššie teploty očakávajú meteorológovia na juhu západného a stredného Slovenska. Výstraha druhého stupňa pred teplotami 35 až 36 stupňov platí od 14.00 h do 18.00 h.

Prvostupňová výstraha, ktorá upozorňuje na teploty od 33 do 34 stupňov platí pre severnejšie okresy západného a stredného Slovenska. Jej platnosť SHMÚ predbežne určil od 13.00 h do 18.00 h.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ uvádza ústav vo výstrahe.

Pre okresy Prešovského a Košického kraja výstrahy pred horúčavami meteorológovia nevydali. Najteplejšie by malo byť v Košiciach, a to do 30 stupňov. Na krajnom východe by teploty mali dosahovať 26 až 28 stupňov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko