Na hlavný obsah

VIDEO: Grigar postúpil do osemfinále kajak krosu, Beňuša čaká oprava

Beňuš priznal, že po zisku bronzu už jazdí bez tlaku.

VIDEO: Grigar postúpil do osemfinále kajak krosu, Beňuša čaká oprava
Na snímke slovenský vodný slalomár Jakub Grigar v kvalifikačnej jazde kajak krosu počas XXXIII. letných olympijských hier v Paríži. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar postúpil do eliminácie kajak krosu na OH v Paríži z druhej priečky ôsmej jazdy. Mateja Beňuša čakala oprava, keď v 11. jazde prišiel do cieľa na tretej priečke.

Grigar sa snažil napraviť si chuť po neúspešnej obhajobe striebra v K1. „Neviem, či sa mám čím chváliť. Tým, že v tom krose nemám až tak veľmi natrénované, som sa snažil skôr sledovať situáciu a prispôsobiť sa ostatným chalanom. Videl som, že Hegge si ide svoje, je najlepší a že chalani spravili chybu. Snažil som sa teda celé preteky odkontrolovať, sledovať si Kauzera a zvoliť bezpečnejšiu variantu,“ povedal v cieli prvého kola.

Beňuš po zisku bronzu v C1 už jazdil bez tlaku. „Bolo to presne tak, ako čo som čakal. Od skoku až po prvé brány to bol tuhý boj, tam sa to aj rozhodlo. Bohužiaľ mi trošku nevyšiel eskimák, inak by som to druhé miesto. Ak chcem postúpiť, musím ísť ešte lepšiu jazdu,“ prezradil.

Pozrite si predstavenie Jakuba Grigara:

Pozrite si predstavenie Mateja Beňuša:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport