Na hlavný obsah

VIDEO: Kapitán nemeckej vojnovej lode počas plavby Londýnom nechal zahrať ikonickú pieseň zo Star Wars

Video sa okamžite stalo virálnym na sociálnych sieťach.

Nemecké námorníctvo vyvolalo rozruch, keď kapitán jeho vojnovej lode na Temži nechal pri odchode z Londýna zahrať ikonický Imperial March z filmov Star Wars.

Video sa takmer okamžite stalo virálnym na sociálnych sieťach. Pieseň, ktorá sa spája so zloduchom Darth Vaderom, nenesie žiadne konkrétne posolstvo a výber bol čisto na kapitánovi. Uvádza sa v štvrtkovom (22. 8.) vyhlásení z Berlína, informovala agentúra AP.

Pieseň zaznela z korvety Braunschweig s posádkou na palube pri londýnskom moste Tower Bridge. Hudobná udalosť, ktorá pobavila okoloidúcich, sa stala populárnou správou v britských médiách. Okrem iných o nej informovala aj BBC. Videozáznam sa začal živo šíriť aj na sociálnych sieťach.

Britské médiá v Berlíne sa zaujímali, či má pieseň nejaký skrytý význam. „Výber je na kapitánovi a nemal žiadny hlbší význam,“ uviedlo nemecké námorníctvo.

Nemecké veľvyslanectvo v Londýne sa vyjadrilo, že kapitán je veľkým fanúšikom ságy Star Wars a tiež Johna Williamsa, ktorý zložil Imperial March a je významným skladateľom filmovej hudby.

„Vyberá si rôzne Williamsove skladby vždy, keď jeho loď navštívi zahraničný prístav,“ uviedlo veľvyslanectvo o kapitánovi z Braunschweigu.

Korveta vyplávala z Londýna v pondelok (19. 8.). Niekoľkodňovú zastávku využila na doplnenie zásob a na cvičenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet