Na hlavný obsah

VIDEO: Premiéra na OH mu nevyšla. Plavec Duša skončil posledný v šiestej rozplavbe

Duša do semifinále nepostúpil a OH sa pre neho skončili.

VIDEO: Premiéra na OH mu nevyšla. Plavec Duša skončil posledný v šiestej rozplavbe
Na snímke slovenský reprezentant v plávaní Matej Duša. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský plavec Matej Duša nepostúpil do semifinále na 50 m voľným spôsobom na olympijských hrách v Paríži. Vo štvrtkovej (1. 8.) šiestej rozplavbe obsadil posledné ôsme miesto časom 22,64 s, čo nestačilo na najlepšiu šestnástku.

Pozrite si šiestu rozplavbu, v ktorej sa predstavil aj slovenský plavec:

Pre dvadsaťštyriročného Dušu to bolo jediné vystúpenie na jeho premiérovej olympiáde. „Nebolo to dobré, na začiatku tam hneď prišla chyba na štarte. Prejazd do vody som mal zlý a hneď keď vidím, tam je taká tá čierna čiara, v ktorej keď uvidím pohnúť sa doľava a doprava, tak viem, že som stratil polovicu rýchlosti. Takže som po dvoch sekundách vedel, že je to zlé. Nevadí, skúsil som s tým ešte niečo spraviť, nebolo to také katastrofálne,“ povedal Duša po pretekoch.

Z jeho rozplavby postúpil ďalej iba Ír Thomas Fannon časom 21,79 s. Na semifinále bol potrebný výkon 21,94 sekundy. Ten prekvapujúco iba tesne splnil obhajca zlata v tejto disciplíne Caeleb Dressel z USA, ktorý prešiel ďalej trinástym časom 21,91 s. V rozplavbách bol najrýchlejší Austrálčan McEvoy s výkonom 21,32 s.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport