Na hlavný obsah

VIDEO: Schmiedlová si na OH zahrá o bronz proti svetovej jednotke, Vekičová bola v semifinále nad jej sily

Súperkou Schmiedlovej v boji o bronz bude Poľka Iga Swiateková.

VIDEO: Schmiedlová si na OH zahrá o bronz proti svetovej jednotke, Vekičová bola v semifinále nad jej sily
Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová v semifinále OH 2024. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nepostúpila do finále na OH 2024 a v Paríži bude hrať o tretie miesto. V štvrtkovom (1. 8.) semifinále podľahla trinástke turnaja Chorvátke Donne Vekičovej za 65 minút v dvoch setoch 4:6 a 0:6. Súperkou Schmiedlovej v boji o bronz bude v piatok (2. 8.) svetová jednotka Poľka Iga Swiateková.

Pozrite si, ako vyzeral príchod Slovenky na semifinálový duel:

I. set:

Zápas začala na podaní slovenská reprezentantka. V prvom geme musela ísť až trikrát cez druhé podanie, ale servis si udržala a súperke dovolila uhrať len jeden fiftín. Schmiedlová hneď v prvom geme trafila eso.

Aj Vekičová si svoj prvý servis udržala. Schmiedlová však pri druhej výmene ukázala skvelý pohyb, keď dobehla a na fiftín vo svoj prospech premenila skrátenie Vekičovej.

Tretí gem šiel na stranu Schmiedlovej:

Pozrite si parádny lob v podaní Schmiedlovej:

Ako prvá prišla k brejkbalu Vekičová, ktorá ho aj využila a ujala sa vedenia 3:2. Chorvátka brejk následne potvrdila – 4:2.

Schmiedlová musela ísť zatiaľ vo väčšine výmen cez druhý servis, ale v siedmom geme, keď mala Vekičová ďalšie dva brejkbaly ju, našťastie, podržal. Brejkbaly odvrátila a nedovolila Chorvátke ísť podávať na víťazstvo v prvom sete. Čistou hrou na svojom podaní Vekičová navýšila svoje vedenie na 5:3 a Schmiedlová šla podávať na udržanie sa v prvom sete.

Čistú hru si mohla v deviatom geme pripísať aj Slovenka. To sa jej nepodarilo, ale servis si udržala – 5:4 pre Vekičovú. Chorvátka šla za stavu 5:4 podávať na víťazstvo v sete, Schmiedlovej sa podarilo gem dostať na zhodu, ale Chorvátka si pomohla dvomi esami. Vekičová získala prvý set 6:4.

II. set:

Aj druhý set začala na podaní Schmiedlová, Vekičová sa hneď dostala k trom brejkbalom, ktoré aj využila. Druhýkrát v zápase vzala Slovenke podanie a ujala sa vedenia 1:0. Slovenka jej na záver gemu pomohla aj dvojchybou.

Následne si Vekičová svoje podanie udržala a opäť brejkla Schmiedlovú. 3:0 pre Vekičovú, ktorá robila minimum nevyhnutených chýb. Chorvátka si šla za svojím cieľom, jasne prevzala opraty zápasu.

V šiestom geme premenila vďaka esu druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciou s najlepšou slovenskou singlistkou na 2:0. V roku 2018 na harde v Luxemburgu jej dovolila uhrať iba jediný gem. V súboji o olympijské zlato nastúpi v sobotu popoludní proti šiestej nasadenej Číňanke Čchin-wen Čeng, ktorá nečakane zvíťazila nad Swiatekovou.

Pozrite si záver druhého setu:

 Schmiedlová v Paríži vylepšila slovenské singlové tenisové maximum v ére samostatnosti. Daniela Hantuchová postúpila na OH 2012 v Londýne do osemfinále rovnako ako Dominika Cibulková na OH 2008 v Pekingu i Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney aj na OH 1996 v Atlante. Za éry ČSSR vybojoval Miloslav Mečíř na OH 1988 v Soule zlatú medailu vo dvojhre a bronzovú vo štvorhre po boku Milana Šrejbera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport