Na hlavný obsah

VIDEO: Ulice Viedne sa ocitli po silnej búrke pod vodou. Muž uviazol v aute pod železničným mostom

Jednu ženu museli vyslobodiť spod autobusu.

Silná búrka s rekordným množstvom dažďových zrážok postihla v sobotu popoludní rakúsku metropolu Viedeň. Jej severná časť sa v dôsledku smršte ocitla sčasti pod vodou, informuje TASR podľa agentúry APA a stanice ORF.

Tridsaťpäťročnú ženu museli vyslobodzovať spod autobusu, kde uviazla po tom, čo ju strhla voda. Autobus v čase incidentu stál na zastávke a na ženu upozornili vodiča ostatní cestujúci. Spod autobusu ju museli vyslobodzovať hasiči a následne bola v kritickom stave prevezená do nemocnice.

Podľa ORF spadlo v štvrti Döbling až 110 litrov vody na meter štvorcový. Ide o doposiaľ najvyššiu v lete nameranú hodnotu v 152-ročnej histórii záznamov. Rekordom všetkých čias bola hodnota 139 litrov na meter štvorcový z mája roku 1885.

Na fotografiách kolujúcich na sociálnych sieťach vidno zaplavený železničný podchod na ulici Gunoldstrasse, kde museli zachraňovať aj vodiča, ktorého auto uviazlo vo vode. Zaplavilo aj jednu z podzemných garáží pod nákupným centrom v štvrti Döbling, informuje server oe24.

Voda okrem ciest zaplavila koľaje aj na linke mestských vlakov S45 v severozápadnej časti rakúskej metropoly, čo spôsobilo výpadok spojov.

V dôsledku mimoriadne silného dažďa museli viackrát zasahovať aj viedenskí hasiči. Podľa ORF zaznamenali do 16-tej hodiny popoludní až 220 zásahov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet