Na hlavný obsah

VIDEO: Vrtuľník sa v Austrálii zrútil na strechu hotela. Pilot zahynul, asi 400 ubytovaných museli evakuovať

Traja ľudia skončili v opatere lekárov.

Do strechy hotela v turistami obľúbenom letovisku na severozápade Austrálie v pondelok (12. 8.) v noci narazil vrtuľník. Niekoľko ľudí je zranených. Záchranári z budovy evakuovali stovky hotelových hostí, informoval server austrálskej stanice ABC. Jeho pilot pri nehode zahynul.

Havária sa stala okolo 2.00 h miestneho času (v nedeľu 18.00 h SEČ) v hoteli Hilton Double Tree v meste Cairns. Pred pádom vrtuľníka sa uvoľnili dva rotorové listy, pričom jeden dopadol na promenádu a druhý do hotelového bazéna.

„Budovu preventívne evakuovali. Polícia na mieste vyšetruje okolnosti incidentu,“ uviedli pred polnocou SELČ úrady štátu Queensland, kde Cairns leží.

Jeden muž podľa záchranárov utrpel život ohrozujúce zranenia. Ďalší dvaja ľudia 80-ročný muž a 70-ročná žena – sú v stabilizovanom stave v starostlivosti lekárov.

Vrtuľník patril charterovej spoločnosti Nautilus Aviation. Tá vo vyhlásení uviedla, že išlo o neoprávnené použitie vrtuľníka a na vyšetrovaní havárie spolupracuje s queenslandskou políciou, ATSB a ďalšími úradmi.

Hoteloví hostia i ľudia žijúci v okolí hotela uviedli, že ich uprostred noci prebudila ohlušujúca rana. Jeden z hostí Harry Holbert ABC povedal, že náraz pripomínal výbuch bomby a opísal požiar, ktorý na mieste prepukol.

Prístavné mesto Cairns má okolo 140-tisíc obyvateľov. Je obľúbeným turistickým centrom a vstupnou bránou k Veľkej koralovej bariére.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet