Na hlavný obsah

Výmena väzňov z pohľadu Ruska: Kto režimu slúži, bude odmenený, taký je podľa komentátorov odkaz z Kremľa

V tomto prípade získajú slobodu.

Výmena väzňov z pohľadu Ruska: Kto režimu slúži, bude odmenený, taký je podľa komentátorov odkaz z Kremľa
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) víta Arťoma Dultseva (vľavo) po prílete oslobodených ruských väzňov na vládne letisko Vnukovo pri Moskve.

Tak ako sa z výmeny svojich väzňov z Ruska tešia západné krajiny, rovnaký dôvod na oslavu majú aj Rusi. Informuje o tom portál televízie CNN s tým, že tamojší režim si vraj pamätá, kto mu verne slúžil.

Nešlo o výmenu rovnocenných špiónov, ako z hollywoodskeho filmu. Rusko trpezlivo zbieralo rukojemníkov z rôznych oblastí života, aby získalo späť cenné trofeje na čele s nájomným vrahom Vadimom Krasikovom, napísal portál CNN.

Výmena väzňov z pohľadu Ruska bola témou príspevku Michala Dzúrika v rubrike Čítanie zo zahraničnej tlače:

Dodal, že do krajiny sa späť vrátili osoby, ktoré sledovali záujmy Moskvy. Režim tak podľa komentátorov vyslal odkaz, že kto mu slúži, bude odmenený – v tomto prípade prepustením na slobodu.

Zrejme aj preto, že prezident Vladimír Putin sa ako niekdajší člen KGB riadi a akýmsi kódexom tajných agentov. CNN pripomína prípady z minulosti, keď osoby, kedysi väznené na západe, dostali štátne vyznamenania, uplatnili sa v politike alebo sa úspešne dali na podnikanie.

Z ruského väzenia prešli na opačnú stranu barikád viacerí kritici Kremľa. Ich sloboda však neznamená, že by politické prostredie v krajine bolo zrazu menej represívne. Disidenti sa dostali do možno nedobrovoľného exilu a aspoň na chvíľu dajú tamojšiemu zriadeniu pokoj, uzavrel web CNN.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet