Na hlavný obsah

Výrazná zľava pri ceste autobusom: Dopravcovia radia vybaviť si čipovú kartu, je to rýchlejšie aj lacnejšie

Dopravcovia sa pripravujú na zvýšený nápor cestujúcich.

Výrazná zľava pri ceste autobusom: Dopravcovia radia vybaviť si čipovú kartu, je to rýchlejšie aj lacnejšie
Ilustračná snímka autobusovej stanice. Foto: STVR

Dopravcovia sa pripravujú na zvýšený nápor cestujúcich. Blíži sa začiatok školského roka. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví od 28. augusta do 2. septembra desiatky posilových vlakov po celom Slovensku. Počas dopravných špičiek bude od septembra premávať aj viac autobusov.

Pred začiatkom školského roka vypraví železničný dopravca o 12 expresných vlakov a 21 rýchlikov viac.

„Prioritne pôjde o linku Bratislava-Žilina-Košice a späť, taktiež spoje do Prešova, resp. Humenného, ale taktiež linka Banská Bystrica-Zvolen a späť alebo Prievidza,“ priblížil hovorca ZSSK Dominik Drevický.

Ako sa dopravcovia pripravujú na nápor začiatkom školského roka zisťovala v reportáži v Správach redaktorka Natália Dvoranová:

Hovorca ZSSK pripomína možnosť bezplatného cestovania. Nárok naň majú žiaci a študenti základných, stredných aj vysokých škôl.

„Cestovanie so 100-percentnou zľavou z cestovného platí aj pre zahraničných študentov a študentov študujúcich v zahraničí. Musia to byť študenti denného štúdia a musia mať vek do 26 rokov,“ pokračoval Drevický.

Viac autobusov

Od septembra bude premávať aj viac autobusových spojov. Najmä počas rannej a popoludňajšej špičky. Keďže dopravcovia očakávajú viac školákov v autobusoch, odporúčajú, aby si vybavili čipové karty.

„Zrýchľujú cestovanie, pretože vodiči nemusia vydávať z hotovosti. Karta im zároveň umožňuje využiť výraznú zľavu na cestovnom. Študujúcim na Slovensku vystaví dopravca čipovú kartu na základe písomného potvrdenia o návšteve školy,“ vysvetlil hovorca spoločnosti Arriva Peter Stach.

Mestská hromadná doprava v Bratislave prechádza od septembra do štandardného školského režimu. Dopravný podnik zaraďuje do premávky aj električku 7. Tá bude premávať po trati Hlavná stanica-Komisárky a späť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika