Na hlavný obsah

Výstavbu martinskej nemocnice pravdepodobne nestihnú dokončiť, tvrdí opozícia. Z. Dolinková to popiera

Opozícia kritizuje Z. Dolinkovú za personálne zmeny.

Výstavbu martinskej nemocnice pravdepodobne nestihnú dokončiť, tvrdí opozícia. Z. Dolinková to popiera
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Výstavba novej nemocnice v Martine podľa opozičnej strany SaS nejde podľa plánu. Hrozí, že ju nestihnú dokončiť. Ministerstvo zdravotníctva s tým nesúhlasí.

Opozičná SaS hovorí o zlyhaní ministerky zdravotníctva. Kritizuje ju za personálne zmeny. Vymenil sa celý tím, ktorý projekt novej nemocnice v Martine pripravoval.

„Dnes vieme, že po pol roku, ani nie po pol roku, po pár mesiacoch už nový projektový tým, ktorý tam bol, sa znovu rozpadol a opäť to už nemá hlavu,“ skonštatoval poslanec Tomáš Szalay (SaS).

Ako sa vyvíja výstavba nemocnice v Martine zisťovala v Správach redaktorka Miriam Čerešníková:

Ministerka rozpad tímu popiera. Výstavba martinskej nemocnice je financovaná z plánu obnovy. Ministerka zdravotníctva avizovala, že hrubá stavba nemocnice bude hotová v roku 2026. SaS tvrdí, že projekt mešká najmenej štyri mesiace.

„Budú mať zrejme postavený a rozostavaný skelet, na ktorý štát už nebude mať peniaze. Ak sa nemocnica do 2026 nepostaví v hrubej stavbe, trúfam si povedať, že martinská nemocnica nebude,“ zhodnotil Szalay.

„Robíme všetko preto, aby sme splnili míľniky plánu obnovy a odolnosti a odmietam, že by sme nejakým spôsobom to nezabezpečovali, alebo že by hrozilo omeškanie tohto projektu,“ vyhlásila ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

Aj podľa Univerzitnej nemocnice v Martine stavba pokračuje podľa harmonogramu. Ministerstvo zdravotníctva sa s projektovým tímom pravidelne stretáva.

„My na týždennej báze, dnes sme mali takisto stretnutie projektových tímov, ktoré kontrolujú. Každý týždeň je projektový tím ministerstva zdravotníctva v novej univerzitnej nemocnici v Martine,“ uviedla Dolinková. Prvých pacientov by mali v nemocnici ošetriť v roku 2028.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko