Na hlavný obsah

Zavinili nehody pričom za volantmi nemali čo hľadať: Šestnásťročný chlapec v Šariši dokonca nafúkal

V Bratislave havarovala len šestnásťročná motorkárka.

Dopravné nehody v Bratislave a v Šariši zavinili tínedžeri, ktorí za volantmi nemali čo hľadať. V piatok (23. 8.) o tom informovali bratislavskí a prešovskí krajskí policajti na sociálnej sieti.

Iba 16-ročný chlapec šoféroval auto po ceste od obce Lúčka na obec Chmeľov v prešovskom okrese, keď pri prejazde zákrutou prešiel do protismeru a narazil do zvodidiel.

Po náraze auto vymrštilo, vrátilo do smeru jazdy a zostalo stáť. Jazda bez vodičského preukazu nebolo jediným problémom, ktorý privolaní policajti zistili.

„Kolegovia po príchode na miesto nehody zistili viac než zaujímavé veci. Vek vodiča bol 16 rokov, vodičský preukaz žiadny a k tomu, ako ‚bonus‘ alkohol v hodnote 1,5 promile,“ priblížili prešovskí policajti. Chlapca obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Šestnásťročný chlapec spôsobil nehodu a ešte aj nafúkal 1,5 promile.
Šestnásťročný chlapec spôsobil nehodu a ešte aj nafúkal 1,5 promile. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Tínedžerku na motorke zastavil až stĺp

Na opačnej strane Slovenska zavinilo dopravnú nehodu zase 16-ročné dievča. „Dopravní policajti boli v nočných hodinách vyslaní na križovatku Trnavskej cesty s Miletičovou ulicou v Bratislave, kde sa nachádzala vodička v bezvedomí,“ priblížili bratislavskí policajti.

Dievča podľa polície narazilo do obrubníka pričom stratila kontrolu nad motocyklom a narazilo do stĺpu verejného osvetlenia.

„Záchranná zdravotná služba previezla zranenú vodičku do nemocnice. Zároveň bol u nej nariadený odber krvi za účelom zistenia prítomnosti alkoholu v jej organizme,“ priblížila polícia. Výsledok zisťovania prítomnosti alkoholu v krvi dievčaťa však neuviedla.

Jazda 16-ročnej vodičky motocykla v Bratislave skončila nárazom do stĺpu.
Jazda 16-ročnej vodičky motocykla v Bratislave skončila nárazom do stĺpu. Foto: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny