Na hlavný obsah

Zlá cesta v Prešove znepríjemňovala život obyvateľom, hasičov stála desiatky výjazdov. Po rokoch sa dočká opravy

Rekonštrukcia bude stáť mesto takmer 300-tisíc eur.

Zlá cesta v Prešove znepríjemňovala život obyvateľom, hasičov stála desiatky výjazdov. Po rokoch sa dočká opravy
Problémová cesta v Prešove. Foto: STVR

Obyvatelia ulice Kúty v Prešove sa po rokoch, keď upozorňovali na problém, dočkajú opravy cesty. Po každom väčšom daždi ju majú zaplavenú, vodu musia niekoľkokrát v roku odčerpávať aj dobrovoľní hasiči. Doteraz obyvatelia na riešenie čakali márne.

„Osobne v priebehu roka som už dvakrát musel meniť na aute brzdové kotúče,“ takto opisoval obyvateľ Kútov problémy so zatopenou cestou ešte v roku 2021. Odvtedy sa to vôbec nezlepšilo.

„Tu je celá cesta pod vodou, čiže tu vznikol taký lievik a jednoducho tá voda tu stojí,“ opísal obyvateľ Prešova. Dobrovoľní hasiči od začiatku roka odčerpávali vodu štyrikrát po každom väčšom daždi.

Problémovej ceste v Prešove sa v Správach venoval redaktor Róbert Latta:

„Nielen tento rok, ale posledné roky, to sú desiatky výjazdov, stovky hodín odrobených. Toto je jediná cesta, kde v Prešove, keď zaprší, tak ju zatopí,“ ozrejmil veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov Branislav Obal.

Radnica v minulosti tvrdila, že sa nevie dohodnúť s vlastníkom jedného z pozemkov. Súčasný primátor však reaguje, že sa napokon dohodli rýchlo.

„V tom záplavovom území bola nejaká kanalizácia, po čase došlo k zabetónovaniu. Tak došlo k nejakej oprave cesty, pri oprave cesty došlo k preasfaltovaniu náhradného výpustu,“ priblížil primátor Prešova František Oľha.

Rekonštrukcia bude stáť mesto takmer 300-tisíc eur. „Vybuduje sa dažďová kanalizácia v dĺžke 325 metrov s kompletným odvodnením,“ informoval prevádzkovo-obchodný námestník firmy Partik Kokavec.

Obyvatelia sa však musia pripraviť aj na obmedzenia. Počas niektorých dní vo vyznačených hodinách bude cesta úplne uzavretá a autom po nej neprejdú.

„Bohužiaľ, to územie je tak extrémne úzke, že neexistuje ho opraviť tak, aby nejaké vozidlo dokázalo prejsť popri akomkoľvek výkope,“ upozornil Oľha. Cestu by firma mala dokončiť v decembri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny