Na hlavný obsah

Američania budú mať zastúpenie vo finále mužskej dvojhry na US Open: Fritz a Tiafoe si zmerajú sily v semifinále

Fritz postúpil do semifinále grandslamového turnaja prvýkrát v kariére.

Američania budú mať zastúpenie vo finále mužskej dvojhry na US Open: Fritz a Tiafoe si zmerajú sily v semifinále
Americký tenista Taylor Fritz. Foto: TASR/AP

Domáci americkí tenisti Taylor Fritz a Frances Tiafoe nastúpia proti sebe v semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Friz vo štvrťfinále v pozícii nasadenej dvanástky vyradil turnajovú štvorku Nemca Alexandra Zvereva 7:6 (2), 3:6, 6:4, 7:6 (3). Tiafoe ako nasadená dvadsiatka viedol nad Bulharom Grigorom Dimitrovom 6:3, 6:7 (5), 6:3, 4:1, keď jeho súper zápas skrečoval.

Fritz nadviazal na päťsetový triumf nad Zverevom z Wimbledonu. „V uplynulých rokoch som bol veľakrát vo štvrťfinále US Open, nepodarilo sa mi však postúpiť do semifinále. Teraz to konečne vyšlo. Povedal som si, že musím hrať od začiatku do konca maximálne koncentrovane a využiť na returne každú šancu na brejk, čo sa mi podarilo. Fanúšikovia boli fantastickí, počas celého zápasu ma podporovali,“ uviedol Fritz pre akreditované médiá.

Tiafoe proti Dimitrovovi využil, že jeho súper mal problémy s nohou a napokon zápas skrečoval.

„Oveľa radšej by som postúpil po premenenom mečbale. ale semifinále US Open sa cení. Teraz je už možné všetko. S Taylorom to bude neľútostná bitka. Má skvelé podanie a na tohtoročnom US Open podáva výborne výkony, urobím však všetko pre to, aby sa mi podarilo postúpoiť do prvého grandslamocého finále,“ nechal sa počuť Tiafoe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport