Na hlavný obsah

Bývalý partner zabitej ugandskej olympioničky, ktorý ju polial benzínom a zapálil, zomrel v nemocnici

Utrpel popáleniny na 30 percentách tela.

Bývalý partner zabitej ugandskej olympioničky, ktorý ju polial benzínom a zapálil, zomrel v nemocnici
Ugandská atlétka Rebecca Cheptegeiová. Foto: TASR/AP

Bývalý partner zabitej ugandskej vytrvalkyne a olympioničky Rebeky Cheptegeiovej, ktorý ju polial benzínom a zapálil, zomrel v pondelok (9. 9.) v nemocnici na následky popálenín, ktoré utrpel pri útoku.

Podľa agentúry Reuters o tom v utorok (10. 9.) informoval kenský denník The Star. Cheptegeiová následkom zranení minulý týždeň podľahla po štyroch dňoch v nemocnici. Tridsaťtriročná bežkyňa pri útoku utrpela popáleniny na 80 percentách tela.

Bývalý priateľ atlétky zomrel niekoľko dní po jej úmrtí v rovnakej nemocnici v Keni. Utrpel popáleniny na 30 percentách tela.

Pohreb Cheptegeiovej, ktorá na olympijských hrách v Paríži obsadila v maratóne 44. miesto, sa uskutoční v sobotu (14. 9.) v Ugande. Bežkyňa bude pochovaná s vojenskými poctami, keďže bola členkou armády, uviedla podľa The Star jej rodina. Očakáva sa, že na obrade sa zúčastnia vysokí predstavitelia Ugandy aj Kene.

Bývalý partner Cheptegeiovej ju napadol 1. septembra blízko známeho tréningového strediska v Eldorete zhruba 25 km od hraníc s Ugandou, kde si zaobstarala dom, v ktorom žila so svojou sestrou a dvoma deťmi.

Podľa policajnej správy, na ktorú sa odkazuje agentúra AFP, priateľ vnikol na pozemok v čase, keď bola s ostatnými v kostole. Po návrate domov ju pred očami dcér polial horľavinou a zapálil.

Atlétku hospitalizovali v kritickom stave a zomrela v dôsledku viacpočetného zlyhania orgánov. Od októbra 2021 je Cheptegeiová treťou elitnou športovkyňou, ktorá bola v Keni zabitá. Jej smrť znovu upozornila na domáce násilie v tejto východoafrickej krajine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport