Na hlavný obsah

Česká polícia zastavila na diaľnici kamión, v ktorom sa skrývalo 30 migrantov. Jeden z nich bol mŕtvy

Kamión zastavili pri výjazde na obce Nová Ves a Mělník.

Česká polícia zastavila na diaľnici kamión, v ktorom sa skrývalo 30 migrantov. Jeden z nich bol mŕtvy
Príslušníčka českej polície a colník kontrolujú kamión. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Česká polícia zastavila v pondelok (2. 9.) na diaľnici D8 pri výjazde na obce Nová Ves a Mělník kamión, v ktorom sa ukrývalo približne 30 migrantov. Viacerí z nich sú v zlom zdravotnom stave, pričom jeden nejavil známky života. V pondelok neskoro večer o tom informoval server Novinky.cz.

Kamión zastavila polícia po 20.00 h v smere na Ústí nad Labem. Dosiaľ nie je zrejmé či ho mala vytipovaný alebo išlo o náhodnú kontrolu.

Policajná hovorkyňa Barbora Schneeweissová Novinkám.cz povedala, že vo vozidle sa ukrývalo zhruba 30 migrantov, ktorých národnosť však nepoznala. Polícia na sociálnej sieti X informovala, že podľa všetkého išlo o tzv. tranzitných migrantov.

Na mieste zasahoval aj vrtuľník s termovíziou, ktorý prehľadával okolie, pričom pátral po prípadných migrantoch na úteku. Podľa polície však išlo len o preventívne pátranie. Podľa jej informácií sa totiž žiadnemu z migrantov utiecť nepodarilo, hoci sa o to časť z nich po zastavení kamióna pokúsila.

V kamióne však objavili aj jedného mŕtveho migranta. Úmrtie potvrdila aj hovorkyňa záchrannej služby Monika Nováková. „Osoba na mieste zomrela po neúspešnej resuscitácii,“ uviedla.

Česká televízia medzičasom informovala, že mŕtvou osobou je žena. Záchranná služba okrem toho na platforme X uviedla, že viacerí z migrantov sú v zlom zdravotnom stave.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet