Na hlavný obsah

Úplná uzávera cesty pod Strečnom už nebude. Dopravné obmedzenia sa zmiernia

Počas víkendov sa sanácia svahu zaobíde bez úplných uzáver.

Úplná uzávera cesty pod Strečnom už nebude. Dopravné obmedzenia sa zmiernia
Uzavretá cesta I/18 pod Strečnom. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Sanačné práce na svahu pod Strečnom budú bez úplných uzáver cesty. Do konca septembra cestu obmedzia iba v jednom jazdnom pruhu – počas pracovných dní aj víkendov. Dopravu budú riadiť semafory a pracovníci.

Doprava na ceste medzi Strečnom a Dubnou Skalou bude regulovaná len od 7.00 h do 17.00 h v jednom jazdnom pruhu. „Úplná uzávera sa týmto víkendom skončila. Všetky dni, ktoré sú pred nami do konca septembra, už pôjdeme iba na čiastočnú uzáveru,“ ozrejmila prednostka Okresného úradu Žilina Emília Pavlusíková.

Napriek tomu, že dopravné obmedzenia sú miernejšie, vodiči počas pracovných dní čakajú v kolónach desiatky minút.

„Zvyšujeme výkon služby tak, aby dopravné hliadky alebo respektíve hliadky Policajného zboru vedeli zareagovať. Samozrejme, od utorka takéto problémy už na ceste 1/18 pri vedení signalizácie neboli zaznamenané ani na obchádzkových trasách,“ priblížil riaditeľ Krajského dopravného inšpektorátu v Žiline Ivan Gabaj.

Prácam na svahu pod Strečnom sa v relácii Správy z regiónov venoval redaktor Dominik Veľas:

Vodiči by podľa polície mali zvážiť využitie obchádzkových trás aj počas čiastočnej uzávery. „V prípade možnosti použiť obchádzkové trasy a, samozrejme, reagovať na základe kolón, ktoré sú v smere či už od Žiliny od Martina a byť len zodpovedný,“ doplnil Gabaj.

Cestu popod Strečno uzatvorili počas troch víkendov v auguste a prvý septembrový víkend. Pôvodne plánovali dopravné obmedzenia až na sedem víkendov.

„Najhoršie stavy máme za sebou. Väčšina prác je v podstate urobená, idú sa montovať už len bariéry, tie počas tohto víkendu vyviezli hore. Ide to podľa plánov, ja si myslím, že trochu aj cez plán. Piatok chystáme zhodnotenie geológom toho, čo je urobené,“ uviedol geotechnik Boris Vrábel.

,,Hodnotím to veľmi pozitívne, lebo všetko, čo sme mali naplánované podľa harmonogramu, nám ide. A myslím si, že až nadštandardne. Tým, že nám prialo počasie, neboli tam žiadne problémy,“ uzavrela Pavlusíková.

Práve podľa počasia rozhodnú o presných obmedzeniach na najbližší víkend.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny