Na hlavný obsah

Honba prezidenta Macrona za novým premiérom vraj tamojšiu politiku „privádza do šialenstva“, internetom sa šíria vtipy

Na internete si robia posmech novinári i úradníci.

Honba prezidenta Macrona za novým premiérom vraj tamojšiu politiku „privádza do šialenstva“, internetom sa šíria vtipy
Francúzsky prezident Emmanuel Macron. Foto: TASR/AP

Bruselský portál píše, že honba Emmanuela Macrona za novým premiérom privádza francúzsku politiku do šialenstva. Prezident už dva mesiace od predčasných parlamentných volieb nevie obsadiť premiérsky post.

Údajne už aj mladí študenti otravujú bývalého ministerského predsedu Gabriela Attala s otázkami, kto bude jeho nástupca, píše Politico. Dodáva, že posledných 36 hodín politického diania v krajine galského kohúta zmiatlo aj ostrieľaných pozorovateľov.

Na internete sa začali šíriť vtipy. Novinárka Diane de Fortanier tweetovala posmešný graf vzostupu a pádu možných kandidátov na premiérsky post. Bývalý úradník Elyzejského paláca Gaspard Gantzer si robil žarty z nekonečných stretnutí Emmanuela Macrona, ktoré by mu mali pomôcť podporiť správneho budúceho premiéra.

Gantzer napísal, že najbližšie sa prezident stretne asi aj s výhercami filmových Cézarov či šampiónmi Tour de France. Politico uzatvára, že expremiér Bernard Cazeneuve nominovaný nebude rovnako ako vysoký úradník Thierry Beaudet a že Paríž už zasa hľadá nový politický profil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet