Na hlavný obsah

Harrisová vyzvala Trumpa na ďalšiu debatu, ten ju zatiaľ odmieta

Harrisovej tím si myslí, že by s ňou nemal mať problém.

Harrisová vyzvala Trumpa na ďalšiu debatu, ten ju zatiaľ odmieta
Demokratická prezidentská kandidátka a viceprezidentka USA Kamala Harrisová.

Kandidátka Demokratickej strany na prezidentku Spojených štátov Kamala Harrisová vyzvala svojho republikánskeho súpera Donalda Trumpa na ďalšiu debatu. Mala by sa konať 23. októbra na televíznej stanici CNN. Informoval o tom v sobotu (21. 9.) podľa agentúry AFP jej volebný tím.

„Viceprezidentka Harrisová je pripravená znovu sa stretnúť s Donaldom Trumpom na pódiu,“ citovala AFP zo správy volebného tímu.

„Donald Trump by nemal mať problém s touto debatou súhlasiť. Ide o rovnaký formát a usporiadanie ako pri júnovej debate na CNN, ktorej sa zúčastnil a v ktorej podľa svojich slov zvíťazil,“ uviedla podľa agentúry Reuters šéfka kampane Harrisovej Jen O ‚Malleyová Dillonová.

Trump sa v júnovej debate na CNN stretol s končiacim sa prezidentom Joom Bidenom. Osemdesiatjedenročná hlava štátu mala v prenose problém sa jasne vyjadrovať a o necelý mesiac neskôr pod tlakom spolustraníkov i darcov Demokratickej strany z kampane odstúpila.

Novou kandidátkou demokratov sa následne stala Harrisová. S tou sa Trump utkal v debate tento mesiac. Podľa viacerých médií Harrisová v tejto rozprave slávila úspech so svojou stratégiou vyprovokovať Trumpa k rozhorčeným reakciám.

Harrisová ihneď po ukončení prenosu navrhla ďalšiu debatu, tú však jej súper zatiaľ odmieta. Trump minulý týždeň na svojej sociálnej sieti Truth Social uviedol, že všetky dôležité otázky boli prebrané v júnovej debate s Bidenom a neskôr v dueli s novou súperkou. „Žiadna tretia debata nebude! „napísal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet