Na hlavný obsah

K niektorým elektronickým službám Sociálnej poisťovne sa nemusíte dostať: Plánovaná je aktualizácia systému

Aktualizácia prebehne cez víkend.

K niektorým elektronickým službám Sociálnej poisťovne sa nemusíte dostať: Plánovaná je aktualizácia systému
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Elektronické služby Sociálnej poisťovne nemusia cez víkend fungovať. Sociálna poisťovňa oznamuje svojim klientom, že v dňoch od 21. septembra do 22. septembra, prebehne plánovaná aktualizácia eSlužieb.

Počas tohto obdobia môže dôjsť ku krátkodobým výpadkom v dostupnosti elektronických služieb vrátane webového portálu.

„Sociálna poisťovňa pracuje na zlepšovaní svojich služieb. Ospravedlňujeme sa za akékoľvek spôsobené komplikácie a ďakujeme za porozumenie,“ uvádza vedenie Sociálnej poisťovne.

Cez elektronický účet môže poistenec sledovať proces schvaľovania dávky v nezamestnanosti, stav výplaty elektronickej PN či kontrolovať výšky rodičovského dôchodku a rodinné väzby.

„Keď ostanem bez práce, nemusím ísť do Sociálnej poisťovne. Idem na úrad práce, kde sa zaregistrujem a požiadam o dávku v nezamestnanosti. V elektronickom účte potom môžem sledovať, ako prebieha schvaľovanie mojej dávky,“ vysvetlil hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

Ďalšou dôležitou funkciou tejto eSlužby je digitalizácia papierových dokumentov či možnosť informovať sa o druhom dôchodkovom pilieri, napríklad v ktorej správcovskej spoločnosti sa nachádza poistencov dôchodkový účet.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko