Na hlavný obsah

Mintálová predčasne končí sezónu: Namiesto podpory len neustála konfrontácia a polená pod nohami

Mintálová sa nezúčastni dvoch podujatí Svetového pohára.

Mintálová predčasne končí sezónu: Namiesto podpory len neustála konfrontácia a polená pod nohami
Na snímke slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová. Foto: TASR

Napätá situácia v slovenskej kanoistike na divokej vode má nepríjemnú dohru. Najlepšia slovenská kajakárka Eliška Mintálová sa rozhodla predčasne ukončiť sezónu a nezúčastniť sa na záverečných dvoch podujatiach Svetového pohára 2024 vo vodnom slalome v talianskej Ivrey (12.- 15. 9.) a finále v španielskom Seu d´Urgell (19.- 22. 9.).

„Je mi to naozaj ľúto, pretože Ivrea a La Seu sú moje srdcovky. Dosiahla som na nich nádherné medailové výsledky,“ priznala v stanovisku 25-ročná pretekárka.

Ďalej dodala, že rozhodnutie neprišlo zo dňa na deň. Podľa jej slov mal byť olympijský rok vyvrcholením celého jej snaženia. Mintálová upresnila, že od predchádzajúcej olympiády robila maximum pre dosiahnutie najvyšších cieľov.

„Namiesto podpory však len neustála konfrontácia a polená pod nohami. Stanovského /tímlíder olympijského tímu vodných slalomárov, pozn. redakcie/ hodnotenie našich výkonov a práce je už iba vrcholom tohto likvidačného ľadovca,“ napísala Mintálová na sociálnej sieti.

Mintálová sa s kritikou na jej osobu nestotožňuje

Pokračovanie jej statusu evokuje, že sa nestotožňuje s kritikou, ktorá sa zniesla na slovenských vodných slalomárov po OH 2024 a tiež na jej osobu.

„Jej deviate miesto znamená, že sa v porovnaní s minulou olympiádou vôbec neposunula, hoci mala násobne viac prostriedkov na prípravu v porovnaní s minulosťou. Navyše v kajak krose nepostúpila ani do štvrťfinále. Som prekvapený, že takáto talentovaná pretekárka nerastie tak, ako by sme očakávali. Očakával by som od nej poctivejší prístup k príprave, ale napríklad aj takú samozrejmú vec, ako je dodržiavanie základných tímových pravidiel,“ vyjadril na adresu deviatej najlepšej kajakárky v Paríži tímlíder olympijského tímu SR vo vodnom slalome Martin Stanovský ml. v rozhovore na webovej stránke slovenskej kanoistiky.

Zväz rozhovor, ktorý vyšiel krátko po olympiáde, zo svojej stránky stiahol. Ohradili sa voči nemu viacerí slalomári, ktorí reprezentovali Slovensko na OH v Paríži.

„Prepáčte, už viac nevládzem! Som športovkyňa, ktorá naozaj miluje tvrdú prácu, pocit únavy, ale aj pocit radosti z dobrých výkonov. Žiaľ, v tejto atmosfére to možné nie je. Verím, že toto moje rozhodnutie pochopíte,“ dodala Mintálová.

V závere sa účastníčka dvoch OH poďakovala celému svojmu tímu, sponzorom, VŠC Dukla a všetkým, ktorí ju podporujú pri víťazstvách, ale aj v horších časoch. „Ospravedlňujem sa za to, že som to v tomto roku nezvládla,“ ukončila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport