Na hlavný obsah

Muž vložil manželke petardu do genitálií a odpálil ju. Tvrdil, že si chcel len posvietiť

Súd mu vymeral 18-ročný trest.

Muž vložil manželke petardu do genitálií a odpálil ju. Tvrdil, že si chcel len posvietiť
Ilustračná snímka - česká polícia. Foto: TASR/Michal Svítok

Vrchný súd v Prahe potvrdil tridsaťsedemročnému mužovi 18-ročný trest vo väzení. Muž do genitálií svojej o rok mladšej manželky vložil petardu a odpálil ju. Tvrdil, že išlo o nešťastnú náhodu a ženu zabiť nechcel. Informuje o tom portál Novinky.cz.

Incident sa odohral v septembri 2023 na ubytovni v Plzenskom kraji. Obžalovaný svojej moldavskej manželke najprv zviazal ruky za chrbtom, aby sa nemohla brániť, následne jej do vagíny zasunul petardu a odpálil ju. Žene spôsobil rozsiahle zranenia a krvácanie.

Prosila manžela, aby zavolal pomoc. Ten to najprv odmietol, ale nakoniec ju odviezol do nemocnice v Plzni, kde jej život zachránila okamžitá operácia.

Obžalovaný svoje konanie po celý čas obhajoval tým, že išlo o súčasť sexuálnej hry. K zapáleniu podľa neho došlo nešťastnou náhodou a petardu nemal v úmysle zapáliť, len si na ňu posvietiť zapaľovačom.

„Priložil som ho príliš blízko a zapálil som knôt. Ona sa zľakla, začala kričať a vrtieť zadkom. Nevedel som, čo mám robiť. Než som petardu vytiahol, vybuchla,“ tvrdil na plzenskom súde muž pôvodom z Ukrajiny.

Žena uviedla, že v Českej republike boli od vypuknutia vojny na Ukrajine. S obžalovaným sa chcela rozviesť čiastočne preto, že mal pomer s inou ženou, ale aj pe manželovo dlhodobé domáce násilie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet