Na hlavný obsah

Na diskreditáciu maďarského opozičného lídra minuli vládne médiá vyše 160-tisíc eur, píše Népszava

Sumu minuli vládne médiá v marci a apríli tohto roka.

Na diskreditáciu maďarského opozičného lídra minuli vládne médiá vyše 160-tisíc eur, píše Népszava
Líder maďarskej opozície Péter Magyar. Foto: SITA/Robert Hegedus/MTI via AP

V centre pozornosti vládnych a vláde blízkych médií je líder maďarskej opozície Péter Magyar. V súvislosti s najnovšími „odhaleniami“ Magyarovej bývalej partnerky opozičný denník Népszava vyrátal, koľko peňazí už minuli vládne médiá z verejných peňazí na celkovú diskreditáciu Pétera Magyara v rámci protiopozičnej propagandy.

Na zákulisie maďarskej politiky sa v relácii Čítanie zo zahraničnej tlače pozrel redaktor Slovenského rozhlasu v Budapešti Gregor Martin Papucsek:

Aféra okolo Magyara a jeho bývalej manželky, ktorá bola zhodou okolností ministerkou spravodlivosti, vrcholila na jar tohto roku. Médiá, ktoré možno spojiť jednoznačne s vládou, minuli v marci a apríli 65 miliónov forintov na zhadzovanie Pétera Magyara. Robili tak formou inzerátov a podobných žánrov. V prepočte je to približne 160-tisíc eur.

Vyplýva to zo štatistík Mety. Išlo teda prevažne o materiály na Facebooku, píše Népszava. Na portáloch a stránkach verejných činiteľov sa objavilo v spomínanom mesačnom období 128 inzerátov o manželskom živote dvojice Judit Vargovej a Pétera Magyara. Písali o ich hádkach a najmä údajnom agresívnom vystupovaní, ak aj nie fyzickom, tak aspoň verbálnom násilí Magyara voči manželke.

Je trochu prekvapujúce, že najnovšia roztržka medzi Magyarom a jeho teraz už bývalou partnerkou, s ktorou žil po rozvode s ministerkou, neprináša príliš vysoké náklady na protiopozičné inzeráty. Opätovne pranierované agresívne správanie sa Pétera Magyara zatiaľ zostáva v úzadí.

Pozornosť verejnosti sa totiž sústreďovala zrejme na aféru okolo premiérovho hlavného poradcu Balázsa Orbána. Ten akoby vyčítal Ukrajine, že sa bránila voči ruskej agresii, poznamenáva Népszava.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet