Na hlavný obsah

Na STU slávnostne otvorili šiestu Letnú univerziádu. Pochodeň priniesol šprintér Ján Volko

Volko je ambasádorom podujatia.

Na STU slávnostne otvorili šiestu Letnú univerziádu. Pochodeň priniesol šprintér Ján Volko
Na snímke Ján Volko. Foto: STVR

V Aule Akademika Bellu na Stavebnej fakulte Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave v utorok (3. 9.) slávnostne otvorili šiestu Letnú univerziádu. Ambasádorom podujatia je šprintér Ján Volko, ktorý priniesol pochodeň spoločne s rozhodkyňou Oľgou Kyselovičovou, a zložil sľub v mene všetkých športovcov.

Volko študuje vďaka individuálnemu plánu už niekoľko rokov práve na STU, ktorá je hostiteľom Letnej univerziády.

„Vždy si to vyžaduje obete, alebo ústupky, či už zo strany školy, alebo športovca. Je to momentálne dosť náročné, ale som rád, že sa to podarilo,“ uviedol pre STVR Volko.

Spojenie vzdelania a profesionálneho športu je dôležité aj z pohľadu Medzinárodnej federácie vysokoškolského športu. „Pretože ak profesionálny športovec nerozvíja svoje vzdelanie, nemá po skončení kariéry vo svojich rukách prakticky nič,“ povedal Eric Saintrond, generálny sekretár FISU.

Študujúci profesionáli sa predstavili už v nedeľu (1. 9.) počas prvého súťažného dňa. Matej Baluch vybojoval pre univerzitu Mateja Bela v Banskej Bystrici zlato na prekážkovej štvorstovke a aj na dvojstovke. „Vyzerá, že forma celkom vygradovala a je niečo natrénované a z toho sú aj tieto výkony,“ okomentoval Baluch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport