Na hlavný obsah

O Slovensku nepadla ani zmienka: Česi chcú organizovať MS v hokeji 2029 spolu s Maďarskom

Jedna základná skupina by sa odohrala v Budapešti, druhá v Brne.

O Slovensku nepadla ani zmienka: Česi chcú organizovať MS v hokeji 2029 spolu s Maďarskom
Na snímke radosť českých hokejistov po góle vo štvrťfinále do siete USA. Foto: TASR/AP

Česko má podľa tamojších médií záujem usporiadať hokejové MS v roku 2029 spolu s Maďarskom. Zámer uchádzať sa o organizáciu šampionátu avizoval pred pár dňami aj Slovenský zväz ľadového hokeja prostredníctvom svojho prezidenta Miroslava Šatana, pričom záujem má aj Veľká Británia.

Následne záujem Slovenska opäť privítať najlepšie hokejové tímy sveta potvrdil aj generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Lažo. Podľa neho bola jednou s alternatív aj spoluorganizícia s Českom, prípadne Maďarskom alebo Talianskom.

„Česká strana mierne prejavila záujem. V Brne by už mala byť vtedy aréna dokončená. Zachytili sme aj záujem od Talianov a Maďarska. Tieto krajiny však nie sú pravidelnými účastníkmi elitných majstrovstiev,“ uviedol začiatkom septembra (3. 9.) na tlačovej konferencii Lažo.

Zatiaľ ide o ústnu dohodu

V prípade úspešnej česko-maďarskej kandidatúry by sa jedna základná skupina odohrala v Budapešti a druhá v Brne, kde vyrastie nová aréna.

Prezident Českého zväzu ľadového hokeja Alois Hadamczik označil túto myšlienku za „veľmi reálnu“, hoci pôvodne sa spomínala aj spoločná česko-slovenská kandidatúra s Bratislavou a Brnom ako dejiskami.

„Výhodou je, že keď bude organizátorom znovu Česká republika, Maďarsko od nás na oplátku spoluorganizáciu neočakáva. Nejde o recipročnú dohodu. Priamo v Brne je letisko, blízko je aj to viedenské. Okrem toho to medzi Brnom a Budapešťou nie je ďaleko autom. Všetko do seba zapadá,“ citoval Hadamczika klubový web Komety Brno.

Šéf českého hokeja spoločne s prezidentkou maďarského zväzu Zsuzsannou Kolbenheyerovou navštívil prípravný zápas Komety s Olomoucom a celú záležitosť so spoluorganizovaním MS 2029 prerokovali.

„Zatiaľ ide o ústnu dohodu. Nasledovať bude rokovanie s Medzinárodnou hokejovou federáciou. Do kariet nám hrá, že sme si tento rok urobili veľmi dobré meno – návštevnosťou, organizáciou i predvedenými výkonmi,“ uviedol Hadamczik podľa sport.cz.

hokej

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport