Na hlavný obsah

Po vlne horúčav zasiahli sever Talianska silné búrky a prívalové dažde. Pátrajú po jednej osobe

Muža pracujúceho na poli s traktorom zmietla rieka Orco.

Po vlne horúčav zasiahli sever Talianska silné búrky a prívalové dažde. Pátrajú po jednej osobe
Zaplavené ulice v severnom Taliansku. Foto: AP/SKY ITALIA

Sever Talianska zasiahli po vlne horúčav silné búrky s prívalovými dažďami, pričom obzvlášť postihlo Lombardiu a jej hlavné mesto Miláno a severovýchod Piemontu. Tlačová agentúra DPA v piatok (6. 9.) informovala, že voda zaplavila ulice a vietor lámal a vyvracal stromy.

V meste Feletto neďaleko Turína rozvodnená rieka Orco zmietla muža pracujúceho na poli s traktorom. Záchranári po ňom pátrajú.

Aj v Miláne rýchlo stúpla hladina miestnych riek, ktoré sa vyliali z brehov. Úrady nariadili evakuáciu v niektorých štvrtiach druhého najväčšieho talianskeho mesta.

Miestna rozhlasová stanica Radio Popolare musela kvôli počasiu prerušiť vysielanie. Stalo sa tak prvýkrát od roku 1976, keď rádio začalo vysielať. Stanica po niekoľkých hodinách obnovila prevádzku.

Do Justičného paláca v hlavnom meste Lombardie sa po nočnej búrke dostala voda, ktorá zaplavila átrium a niekoľko chodieb.

Počasie ochromilo dopravu

Búrky a prívalové dažde sťažili dopravu na cestách a železniciach. Vlaky do Milána premávali s približne dvojhodinovým meškaním.

Ligúria na severozápadnom talianskom pobreží Stredozemného mora, a najmä oblasť okolo mesta Albenga pri Savone, tiež hlásila zníženie živlov. Búrky tam spôsobili poľnohospodárom značné škody.

Už v utorok (3. 9.) silné búrky zasiahli Rím a vo štvrtok (5. 9.) náhle prívalové dažde zasiahli Bari v Apúlii na juhovýchode krajiny.

Pozrite si zábery zo severného Talianska, ktoré zasiahli silné búrky:

Zdroj: AP/SKY ITALIA

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet