Na hlavný obsah

Počas búrania mosta v Drážďanoch sa zrútila jeho ďalšia časť

Ide o úsek, po ktorom vedú električkové koľaje.

Počas búrania mosta v Drážďanoch sa zrútila jeho ďalšia časť
Na snímke z videa časť zrúteného mosta. Foto: AP

V Drážďanoch sa do Labe počas búrania zrútila ďalšia časť mosta Carolabrücke. Ide o úsek, po ktorom vedú električkové koľaje a ktorý čiastočne spadol už v noci na stredu (11. 9.). Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajného hovorcu. Časť stavby s vozovkou pre autá stále stojí.

Vo štvrtok (12. 9.) sa zásahové čaty rozhodli poškodenú konštrukciu úplne strhnúť a začali s prípravnými prácami, keď pomocou pyrotechnickej zmesi oddelili koľaje. Ďalšie prípravy na demoláciu pokračujú, povedal v piatok (13. 9.) ráno hovorca hasičov Michael Klahre.

Most Carolabrücke sa skladá z troch častí označených A, B a C. Po častiach A a B jazdia automobily, na časti C boli električkové koľaje a chodník. V stredu sa zrútil asi 100-metrový úsek mostnej časti C, ktorej teraz hrozí extrémne riziko celkového zrútenia. Klahre povedal, že laserové merania ukázali, že zvyšky tejto časti pomaly klesajú.

Technické čaty sú pod časovým tlakom, pretože od nedele (15. 9.) sa v Sasku na Labe očakáva veľká voda, ktorá podľa drážďanských hasičov riziko zrútenia mosta môže zvýšiť.

Téme sme sa venovali aj v Správach :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet