Na hlavný obsah

Počet obetí ruského útoku na mesto Ľvov stúpol. Medzi obeťami sú aj deti

Zelenskyj označil úder za teroristický útok.

Počet obetí ruského útoku na mesto Ľvov stúpol. Medzi obeťami sú aj deti
Hasič zasahuje po ruskom útoku na Ukrajine. Foto: ČTK/Profimedia

Na sedem sa zvýšil počet obetí nočného ruského útoku na mesto Ľvov na západe Ukrajiny. Medzi obeťami sú tri deti, uviedol v stredu (4. 9.) ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko. Informuje o tom správa agentúry AFP.

Gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj predtým hlásil tri obete a 25 zranených. Podľa neho boli pri útoku poškodené obytné budovy a zranenia utrpelo aj niekoľko detí.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil úder za teroristický útok. V príspevku na sociálnej sieti dodal, že útok zasiahol aj mesto Kryvyj Rih, zranenia tam utrpelo päť osôb. Zároveň požiadal spojencov o ďalšiu podporu na posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany.

Sirény varujúce pred útokom sa vo Ľvove rozozvučali v noci na stredu pred východom slnka, informoval tamojší starosta Andrij Sadovyj.

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na stredu zneškodnila štyri strely Ch-101, tri rakety Iskander-K a 22 dronov, uviedli ukrajinské vzdušné sily. Spresnili, že zaznamenali celkovo 42 vzdušných cieľov, 29 dronov a 13 rakiet, napísala agentúra Reuters.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet