Na hlavný obsah

Na ženu vystrelil šesť rán, potom ju dobil kovovou tyčou. Polícia stíha muža za pokus o vraždu

Žena sa bude zo zranení zotavovať viac ako 42 dní.

Na ženu vystrelil šesť rán, potom ju dobil kovovou tyčou. Polícia stíha muža za pokus o vraždu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný v štádiu pokusu začala polícia v súvislosti s násilím, ku ktorému došlo v sobotu (31. 8.) popoludní v jednom z rodinných domov v košickej mestskej časti Sever. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Ako potvrdila, muž mal po predchádzajúcej slovnej výmene názorov vystreliť z doposiaľ nezisteného typu zbrane najmenej šesť rán na 53-ročnú ženu. Náboje ju však nezasiahli.

„Žena utiekla do záhrady rodinného domu. Muž ju začal prenasledovať a tam ju viackrát udrel kovovou tyčou do oblasti hlavy a tela. Čím jej útokom na životne dôležité orgány podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní,“ spresnila Ivanová.

Podľa jej slov sa na mieste činu nachádzal 67-ročný muž. Jeho svedectvo môže významnou mierou prispieť k objasneniu tejto udalosti.

„V prípade, že máte vedomosť, kde by sa tento muž mohol nachádzať, prípadne ste ho videli a viete policajtom poskytnúť relevantné informácie o jeho pohybe, oznámte to osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo telefonicky na známom bezplatnom telefónnom čísle 158,“ apeluje na verejnosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny