Na hlavný obsah

Hlas-SD jednohlasne podporí odvolávanie M. Šimečku. Koalícia sa dohodla na tom, komu sa pomstiť, povedal predseda PS

M. Šutaj Eštok vyzval k podpore hlasovania aj opozíciu.

Hlas-SD jednohlasne podporí odvolávanie M. Šimečku. Koalícia sa dohodla na tom, komu sa pomstiť, povedal predseda PS
Zľava predseda strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a popredseda NR SR a predseda PS Michal Šimečka. Foto: TASR/Dano Veselský

Poslanci Národnej rady (NR) SR za Hlas-SD budú hlasovať za odvolanie šéfa Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z funkcie podpredsedu NR SR. Oznámil to na utorkovej (10. 9.) tlačovej konferencii predseda strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

„Po rokovaní poslaneckého klubu aj predsedníctva strany sme sa dohodli, že ak dôjde k hlasovaniu o odvolávaní podpredsedu NR SR Michala Šimečku, tak Hlas-SD jeho odvolanie jednohlasne podporí,“ vyhlásil Šutaj Eštok.

Vyzval aj opozičných poslancov, aby návrh na odvolanie podporili. Je mu ľúto, že Šimečka neodstúpil sám.

„Rád by som pogratuloval vládnej koalícii, že hoci sa nevedia dohodnúť na to, kto bude viesť NR SR, hoci sa im pod rukami rozpadáva štát, aspoň sa vedia dohodnúť na tom, komu sa pomstiť. A na tom, že odvolajú podpredsedu NR SR, ktorý ako jediný nebol stíhaný ani obžalovaný,“ reagoval Michal Šimečka.

Poslanci majú o návrhu na odvolanie Šimečku rokovať na mimoriadnej schôdzi, ktorá je zvolaná na štvrtok (12. 9.). Návrh podali poslanci za Smer-SD a SNS.

Chcú ho odvolať pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke. On to vníma ako pomstu za dobrú opozičnú prácu.

Téme sme sa venovali aj v relácii Správy, v ktorej sme priniesli vyjadrenie M. Šutaja Eštoka a reakciu M. Šimečku:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko