Na hlavný obsah

Požiar v Ludrovskej doline pomáhajú hasiť aj vrtuľníky ministerstva vnútra a obrany

Likviduje ho tiež 47 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Požiar v Ludrovskej doline pomáhajú hasiť aj vrtuľníky ministerstva vnútra a obrany
Hasenie zabezpečujú vrtuľníky leteckého útvaru rezortov vnútra a obrany. Foto: Facebook/Matúš Šutaj Eštok

Požiar v ťažko prístupnom teréne v Ludrovskej doline likviduje v nedeľu (8. 9.) 47 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na hasení sa podieľajú i vrtuľníky.

Situáciu na mieste bol preveriť i minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Adrián Mifkovič. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia HaZZ Zuzana Geguššová.

Prieskum požiariska v nedeľu od rána zabezpečovali hasiči pomocou dronu, na základe neho rozhodli o ďalšom postupe. „Hasenie budú zabezpečovať vrtuľníky leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR a Ministerstva obrany SR pomocou bambi vakov,“ uviedla Geguššová.

Desiatich príslušníkov modulu pozemného hasenia podľa nej vysadili na vrchole kopca, odkiaľ sa presunú pod previs skál na miesta, kde sa voda z bambi vaku nedostane a jednoduchými technickými prostriedkami budú rozhrabávať a hasiť ohniská.

Celkovo sa na likvidácii požiaru podieľa 47 hasičov z HaZZ a dobrovoľných hasičských zborov obcí so 17 kusmi hasičskej techniky.

Požiar v Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok (6. 9.) popoludní v ťažko prístupnom teréne s rozlohou 100 krát 100 metrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny