Na hlavný obsah

Premiér Fico necíti traumu z atentátu. Do Handlovej zavítal po štyroch mesiacoch

Premiérova cesta na Hornú Nitru bola neočakávaná.

Premiér Fico necíti traumu z atentátu. Do Handlovej zavítal po štyroch mesiacoch
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR/Ján Krošlák

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) zavítal po štyroch mesiacoch od pokusu o atentát prvýkrát do Handlovej. Tvrdí, že traumu nemá a prišiel, aby podporil región po ukončení ťažby hnedého uhlia. Navštívil strednú odbornú školu a s baníkmi sa rozprával o nových projektoch. Prisľúbil im aj legislatívnu pomoc.

„Neprišiel som do Handlovej si lízať nejaké rany. Chcem, aby moja návšteva tak bola aj vnímaná,“ uviedol premiér. Navštívil strednú odbornú školu, rybiu farmu v areáli baní a mestský úrad.

Aj tentoraz očakávalo niekoľko desiatok Handlovčanov premiéra na námestí. Boli medzi nimi aj svedkovia pokusu o atentát. „S ohľadom na okolnosti, ktoré sa udiali 15. mája, ktoré boli aj pre nás predstaviteľov mesta aj pre obyvateľov mimoriadne ťaživé, ja si naozaj vážim, že pán premiér necíti žiadnu zášť,“ uviedla primátorka Silvia Grúberová.

Výjazdu premiéra R. Fica do Handlovej sa v Správach venovala redaktorka Miriam Dobrotová:

Nosnou témou návštevy bola transformácia Hornej Nitry a pomoc regiónu po ukončení ťažby. Okrem investícií do školstva a hľadaní nových investorov chce premiér pomôcť aj baníkom. Napríklad pri využívaní teplých banských vôd ako obnoviteľných zdrojov.

„Sa okamžite obrátim na ministra životného prostredia, aby spoločne s ministerkou hospodárstva predložili úplne nový zákon o geotermálnych vodách a vrtoch. Pretože dnes je to celý balík zákonov, ktorý veľmi komplikovane umožňuje tým, ktorí chcú využívať život,“ dodal premiér.

Róbert Fico plánuje na jar budúci rok opäť výjazdové rokovanie vlády na Hornej Nitre. Chce urobiť súhrn toho, čo sa podarilo splniť zo sľubov z májového rokovania, po ktorom ho atentátnik postrelil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny