Na hlavný obsah

Pri hasení požiaru v Ludrovskej doline prišiel o život dobrovoľný hasič

Požiar vypukol už v piatok.

Pri hasení požiaru v Ludrovskej doline prišiel o život dobrovoľný hasič
Boj s požiarom v Ludrovskej doline. Foto: Prezídium Hasičského a záchranného zbor

Pri hasení požiaru v Ludrovskej doline zomrel v utorok (10. 9.) člen Dobrovoľného hasičského a záchranného zboru. Informovali o tom hasiči na sociálnej sieti.

Informáciu potvrdil aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), podľa ktorého išlo o 44-ročného muža.

Hasiči zasahovali v Ludrovskej doline už od piatku (6. 9.), požiar hasili za pomoci vrtuľníkov aj pozemných zložiek. V sobotu bolo na mieste 47 členov Hasičského a záchranného zboru a pomáhali aj dobrovoľnícki hasiči.

Čo presne sa stalo

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) Air Transport Europe na sociálnej sieti priblížila, že dobrovoľný hasič pri lokalizácii požiariska spadol, následkom čoho utrpel závažné poranenie hlavy a dolnej končatiny. Lekára VZZS po prílete k miestu udalosti do terénu vysadili palubným navijakom.

„Muž sa nachádzal v starostlivosti svedkov, ktorí ho vzhľadom na zastavenie obehu začali okamžite oživovať. Lekár následne pokračoval v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii. Žiaľ, aj napriek maximálnemu úsiliu sa pacientovi nepodarilo obnoviť základné životné funkcie a svojim rozsiahlym zraneniam napokon podľahol,“ ozrejmila VZZS.

Správa Národného parku Nízke Tatry v pondelok (9. 9.) oznámila, že v súvislosti s požiarom podáva podnet na enviropolíciu. V lokalite našli aktívne ohnisko s obhoreným drevom. Škodu na biotopoch vyčíslili na 800-tisíc eur. Horeli štyri hektáre pôdneho krytu. Správa národného parku požiadala verejnosť, aby dodržiavala návštevný poriadok národného parku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny