Na hlavný obsah

Prístup k obľúbenej pamiatke v centre Ríma už možno nebude bezplatný. Radnica zvažuje poplatky

Spoplatnenie by platilo len pre turistov.

Prístup k obľúbenej pamiatke v centre Ríma už možno nebude bezplatný. Radnica zvažuje poplatky
Fontána di Trevi v centre Ríma. Foto: Unsplash

Rímska radnica zvažuje zavedenie obmedzeného a spoplatneného vstupu do Fontány di Trevi, jednej z najznámejších pamiatok v talianskom hlavnom meste.

Tlačovej agentúre ANSA to v stredu (4. 9.) potvrdil starosta Ríma Roberto Gualtieri. Podľa neho nadmerný počet turistov, ktorí sa v súčasnosti zhromažďujú pri tejto pamiatke, predstavuje problém.

V rozhovore pre noviny Corriere della Sera sa radný pre cestovný ruch Alessandro Onorato zmienil o možnosti zavedenia časovo obmedzeného vstupu do pamiatky. Pre obyvateľov talianskeho hlavného mesta by bol vstup bezplatný, zatiaľ čo turisti by platili „symbolické jedno euro“, povedal Onorato.

Starosta Gualtieri uviedol, že ide o „veľmi konkrétnu možnosť, ktorú sme sa rozhodli analyzovať“. Hlavným cieľom je zlepšiť situáciu v okolí pamiatky. Podľa starostu mestská polícia často poukazuje na problémy súvisiace s veľkým počtom turistov pri fontáne.

Baroková Fontána di Trevi je jednou z najobľúbenejších pamiatok v centre Ríma a jednou z najznámejších fontán v talianskej metropole. Turisti do fontány často hádžu mince v nádeji, že sa im splnia ich želania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet