Na hlavný obsah

PS chce odvolať R. Huliaka z postu predsedu výboru NR SR. Verí, že návrh podporí aj koalícia

Dôvodom sú jeho výroky na adresu Lucie Plavákovej.

PS chce odvolať R. Huliaka z postu predsedu výboru NR SR. Verí, že návrh podporí aj koalícia
Poslanec Rudolf Huliak. Foto: SITA/Milan Illík

Opozičné Progresívne Slovensko (PS) podáva návrh na odvolanie poslanca Rudolfa Huliaka (SNS) z pozície predsedu parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Informovala o tom poslankyňa Lucia Plaváková (PS) na štvrtkovej (26. 9.) tlačovej konferencii.

Dôvodom sú Huliakove vyjadrenia na poslankyňu Plavákovú. Na tlačovom brífingu strany SNS Plavákovú označil za „suku“. Brífing sa konal po tom, ako podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) poslankyňu vykázal z rokovacej sály parlamentu pre nálepky na jej počítači.

Podľa Plavákovej nie je prijateľné, aby takéto útoky zaznievali priamo z úst poslanca Národnej rady SR. „Pán Huliak sa nielen že odmietol ospravedlniť za svoje výroky, ale ešte ich aj zopakoval priamo v pléne parlamentu,“ dodala.

Verí, že návrh podporia aj predstavitelia koaličných strán, od ktorých údajne dostala podporné vyjadrenia. „Nejde tu len o mňa. V parlamente reprezentujem desaťtisíce žien. Aj tie, ktoré podobné vulgárne útoky zažívajú doma, v škole či na pracovisku,“ povedala Plaváková.

V inej demokratickej krajine by podľa nej poslanec po takýchto výrokoch sám odstúpil a vzdal sa mandátu. „Poslanec Huliak sa to zjavne nechystá spraviť,“ dodala.

V PS sú presvedčení, že predseda parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie okrem iného plní aj reprezentatívnu funkciu. „Samotný prezident Peter Pellegrini sa vyjadril, že takéto urážky nielen že neposúvajú život ľudí k lepšiemu, ale reálne robia Slovensku hanbu aj v zahraničí,“ povedala Plaváková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko