Na hlavný obsah

R. Fico sa po pokuse o atentát snaží pomstiť svojim nepriateľom, píše The New York Times

Ľ. Blaha to označil za "hysterické bľabotanie bratislavských liberálov".

R. Fico sa po pokuse o atentát snaží pomstiť svojim nepriateľom, píše The New York Times
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: SITA/Tomáš Susko

Americký denník The New York Times si všíma Slovensko. Píše, že po pokuse o atentát, sa premiér Robert Fico (Smer-SD) snaží pomstiť svojim nepriateľom.

Predseda vlády v lete zverejnil video s názvom „Odpúšťam a varujem“ . Odvtedy však vyslal iba slabé signály, že odpustil, tvrdí americký denník. Dodáva, že skôr naplnil svoj sľub týkajúci sa varovania pre svojich odporcov. 

The New York Times píše, že v posledných týždňoch jeho vláda spustila prepúšťanie riaditeľov múzeí a divadiel, novinárov, skrátka tých, ktorých považuje za zodpovedných z vytvorenia atmosféry “nenávisti a agresie“. Práve tá podľa neho viedla k útoku na jeho osobu.

Zatiaľ, čo jeho priaznivci oslavujú, čo sa im javí ako očista systému od liberálnych elít, jeho kritici za tým vidia pomstychtivý útok na osoby, ktoré nič nespája okrem toho, že ich Robert Fico vníma ako nepriateľov, konštatuje The New York Times.

Denník cituje napríklad bývalého riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja. Podľa neho sa premiér po pokuse o atentát v máji zmenil fyzicky a psychicky. The New York Times píše, že podľa bývalého riaditeľa Robert Fico útočí na piliere našej demokracie.

Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha tieto obvinenia podľa The New York Times označil za „hysterické bľabotanie bratislavských liberálov“. Poprel, že útočia na demokraciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko