Na hlavný obsah

Ruské útoky na ukrajinské mestá Záporožie a Dnipro neprežili traja ľudia, ďalší sú zranení

Medzi obeťami je podľa úradov aj osemročný chlapec.

Ruské útoky na ukrajinské mestá Záporožie a Dnipro neprežili traja ľudia, ďalší sú zranení
Archívna snímka auta pred obchodným centrom po ruských útokoch v Charkove. Foto: SITA/AP Photo/George Ivanchenko

Pri útokoch Ruska na ukrajinské mestá Dnipro a Záporožie zahynuli v pondelok (2. 9.) večer traja ľudia. Informovali o tom tamojšie úrady. Niekoľko ďalších ľudí utrpelo zranenia.

Náčelník vojenskej správy Záporožskej oblasti Ivan Fedorov v utorok (3. 9.) ráno na Telegrame uviedol, že ruská armáda ostreľovala Záporožie v pondelok okolo 23.00 h.

„Dvaja ľudia, žiaľ, zahynuli. Jedným z nich bol osemročný chlapec. Ďalší dvaja utrpeli zranenia,“ povedal Fedorov. Dodal, že jedným zo zranených bolo dievča vo veku 12 rokov a lekári bojujú o jej život. Pri útoku bola čiastočne zničená jedna budova. Tlaková vlna a trosky poškodili aj okolité budovy.

V Dnipre pri útoku ruskou raketou, ktorý sa uskutočnil tiež v pondelok večer, zahynul jeden človek a traja ďalší utrpeli zranenia, uviedol šéf správy Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak.

Podľa ruskojazyčného servisu BBC ľudia žijúci v blízkosti postihnutej oblasti uviedli, že tlaková vlna vyrazila okná a okenné rámy. Jedna žena opísala, že ju to hodilo z balkóna na dvere kuchyne. BBC poznamenáva, že ukrajinské úrady neuviedli, čo konkrétne bolo cieľom ruského útoku v Dnipre.

Podľa ukrajinských médií bolo v noci na utorok počuť výbuchy aj v Černigove na severe krajiny či v okolí Charkova. V Kyjeve platil letecký poplach v dôsledku príletu ruských útočných dronov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet