Na hlavný obsah

Rusko znova zaútočilo dronmi na Kyjev. Protivzdušnej obrane sa podarilo všetky zneškodniť

Letecký poplach trval viac než päť hodín.

Rusko znova zaútočilo dronmi na Kyjev. Protivzdušnej obrane sa podarilo všetky zneškodniť
Ilustračná snímka - pohľad na hlavné mesto Ukrajiny Kyjv. Foto: TASR/AP

Ukrajinská protivzdušná obrana úspešne ochránila v noci na pondelok (30. 9.) hlavné mesto Kyjev, keď zneškodnila všetky útočiace ruské drony, oznámili miestni predstavitelia. Informovala o tom agentúra Reuters.

Rusko zaútočilo v noci na pondelok na Kyjev v niekoľkých vlnách. Ukrajinská protivzdušná obrana zničila alebo neutralizovala prostriedkami elektronického boja všetky drony vypálené smerom na hlavné mesto, oznámil šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko na sociálnej sieti Telegram.

„Letecký poplach v hlavnom meste trval viac než päť hodín,“ uviedol Popko. Dodal, že podľa predbežných informácií neboli hlásené nijaké škody ani obete.

Ukrajinská protivzdušná obrana neskôr informovala, že Rusko v noci zaútočilo na územie Ukrajiny celkovo so 73 dronmi a troma raketami. Ukrajinskej obrane sa podarilo zneškodniť 67 dronov a jednu raketu. Celkovo pritom obrana zasahovala okrem Kyjeva v ďalších desiatich ukrajinských oblastiach vrátane tých, ktoré obklopujú Kyjevskú oblasť.

Rusko podniklo v septembri viacero vzdušných útokov na Kyjev. Tieto útoky si vyžiadali desiatky civilných obetí a ruské sily sa pri nich zamerali na ukrajinskú energetickú, vojenskú a dopravnú infraštruktúru. Moskva odmieta, že by sa jej sily pri útokoch na Ukrajine zameriavali na civilistov, pripomína Reuters.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet