Na hlavný obsah

Sever Slovenska si vydýchne. Situácia sa vracia do normálu, miestni odstraňujú škody

Niektoré z mostov zostávajú zatvorené, musí ich skontrolovať statik.

Sever Slovenska si vydýchne. Situácia sa vracia do normálu, miestni odstraňujú škody
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Obce a mestá na severe Slovenska majú to najhoršie už za sebou. Hladina rieky Kysuca napriek daždivému ránu klesla. V celom Žilinskom kraji zasahovalo počas víkendu viac ako 200 hasičov, ktorý mali 115 výjazdov. Evakuovať museli 20 osôb.

Rieka Kysuca sa vyliala a zaplavila takmer celú mestskú časť Horelica. „Kde sme mali v podstate dva mostové objekty zavreté. Takisto v časti, kde sa Čerňanka vlieva do Kysuce, kde nám utrhlo jeden most,“ priblížil primátor mesta Čadca Matej Šimášek.

Hasiči pokračovali v odstraňovaní škôd po povodni. „Dnes akurát ešte pokračujeme v odčerpávaní zatečenej vody z pivničných priestorov v tých istých lokalitách ako včera. Nateraz sa situácia u nás stabilizovala,“ uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Čadci Peter Zjavka.

Situáciu na severe Slovenska mapoval pre Správy z regiónov redaktor Martin Do:

„Musíme odpratať aj tie nánosy, ktoré sú v bočných častiach. My sme zatiaľ včera riešili len tie hlavné, nevyhnutné body. Dnes to musíme komplexne očistiť, aby sa situácia neopakovala,“ zdôraznil Šimášek.

Na okresnom úrade v Čadci zasadol aj krízový štáb. „Ja som komunikoval aj s krízovým centrom ministerstva vnútra. Sanačné a záchranné práce budú všetky refundovať,“ povedal prednosta Okresného úradu v Čadci Peter Rusnák.

Napriek tomu, že hladina rieky Kysuca klesla už počas noci, niektoré z mostov zostávajú naďalej zatvorené, pretože ich musí skontrolovať statik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny