Na hlavný obsah

Školské prázdniny: Kedy si budú môcť deti oddýchnuť od školy?

Ako prvé školáci absolvujú jesenné prázdniny v októbri.

Školské prázdniny: Kedy si budú môcť deti oddýchnuť od školy?
Ilustračná snímka prázdnej triedy. Foto: TASR/Milan Kapusta

Žiaci základných a stredných škôl si v školskom roku 2024/2025 oddýchnu okrem víkendov a štátnych sviatkov aj počas prázdnin. Ako prvé školáci absolvujú jesenné prázdniny. Trvať budú od 30. októbra, pričom žiaci sa do škôl vrátia v pondelok 4. novembra.

Posledný deň vyučovania pred vianočnými prázdninami absolvujú školáci v piatok 20. decembra. Učiť sa začnú opäť až v roku 2025, a to v stredu 8. januára.

Jarné prázdniny absolvujú ako prví žiaci Košického kraja a Prešovského kraja v termíne od 17. do 21. februára. Nasledovať bude voľno pre deti z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja od 24. do 28. februára.

Ako poslední si užijú voľno počas jarných prázdnin žiaci z Banskobystrického, zo Žilinského a z Trenčianskeho kraja, a to v termíne od 3. do 7. marca.

Pred letom si žiaci ešte oddýchnu počas veľkonočných prázdnin. Školáci budú od školy oddychovať od 17. do 22. apríla, do školských lavíc sa vrátia opäť v stredu 23. apríla.

Odmenou za celoročné úsilie budú pre školákov dva mesiace voľna v lete. Od školských povinností si oddýchnu od 30. júna do 31. augusta. Harmonogram prázdnin zverejňuje na svojej webovej stránke ministerstvo školstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko