Na hlavný obsah

Slováci sa už tešia do Košíc. Suslov by naplnil 30 autobusov

Reprezentácia sa do Košíc vracia

Slováci sa už tešia do Košíc.  Suslov by naplnil 30 autobusov
Na snímke slovenský stredopoliar Tomáš Suslov oslavuje svoj gól v zápase 1. kola C-divízie 1. skupiny futbalovej Ligy národov vo futbale Estónsko - Slovensko v Tallinne. Foto: TASR/Veronika Mihaliková

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa po víťazstve v estónskom Tallinne 1:0 už tešia na atmosféru v nasledujúcom zápase Ligy národov. Reprezentačný tím sa v ňom vráti do Košíc po 26 rokoch a premiérovo sa prezentuje v miestnej futbalovej aréne.

Strelec jediného gólu v Estónsku Tomáš Suslov sa predstaví neďaleko rodnej Spišskej Novej Vsi a patrí k hráčom, ktorí mali pred košickým zápasom (v nedeľu od 18.00) veľa žiadostí o sprostredkovanie vstupeniek.

„Keby som mohol dať vstupenku každému, kto si vypýtal, tak by prišlo asi 30 autobusov. Tí najdôležitejší ľudia tam budú a verím, že nám bude fandiť celý štadión. Aj spoluhráči, ktorí pochádzajú zo západného Slovenska vraveli, že sa tešia na zmenu prostredia,“ poznamenal Suslov.

Reprezentácia sa vracia do Košíc po 26 rokoch

Suslov ešte nebol na svete, keď sa reprezentácia SR zatiaľ naposledy predstavila v Košiciach. Novú éru reprezentačných zápasov v druhom najväčšom meste otvorí proti súperovi, s ktorým uzavrela predošlú.

Takmer presne pred 26 rokmi, 5. septembra 1998, zdolala v košickom Čermeli Azerbajdžan 3:0 v kvalifikácii ME.

„Chceme potešiť divákov v Košiciach, ktorí to majú ďaleko na reprezentačné zápasy do Trnavy alebo Bratislavy. Ideme do Košíc s radosťou a veľkými očakávaniami. Viem, že zápas bude vypredaný. Som s tým veľmi spokojný a mám z toho radosť,“ uviedol tréner SR Francesco Calzona, ktorý doteraz viedol slovenskú reprezentáciu v deviatich domácich zápasoch – šiestich v Bratislave a troch v Trnave.


Zmenu domáceho prostredia privítal aj obranca Dávid Hancko: „Veľmi sa na to teším. Na západe sme si zažili aj slabšie návštevy, po ktorých sa hovorilo o tom, že ak by ten zápas bol na východe, tak by ľudia prišli. Verím, že bude vynikajúca atmosféra, na ktorú sa veľmi teším. Máme príbuzných na východe, ktorí sa prídu pozrieť aj s rodičmi. Bude to špeciálny zápas pre Ondreja (Dudu), „Suslíka“ (Tomáša Suslova, pozn.) i „Rodyho“ (Mareka Rodáka). Verím, že nás diváci podporia a že im prinesieme víťazstvo.“

Slováci sa v nedeľňajšom (8. 9.) zápase pokúsia nadviazať na víťazstvo z Estónska. Proti Azerbajdžanu budú v pozícii favorita, no výstrahou im môže byť prehra s týmto súperom 1:2 spred dvoch rokov v premiére Calzonu vo funkcii. Tím Azerbajdžanu pricestuje do Košíc po domácej prehre so Švédskom 1:3.

„Nebude to jednoduchší zápas než v Estónsku. Očakávam, že hráči Azerbajdžanu budú mať väčšiu individuálnu kvalitu. Budeme si musieť dávať pozor a odovzdať sto percent výkonu,“ konštatoval Suslov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport