Na hlavný obsah

Slovenskí futbalisti potvrdili pozíciu favoritov, v úvodnom zápase Ligy národov zdolali Estónsko

Najbližšie nastúpia proti Azerbajdžanu.

Slovenskí futbalisti potvrdili pozíciu favoritov, v úvodnom zápase Ligy národov zdolali Estónsko
Na snímke sprava slovenský hráč László Bénes a estónsky hráč Joonas Tamm. Foto: TASR/Veronika Mihaliková

Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili na ihrisku Estónska 1:0 vo svojom úvodnom zápase C-divízie Ligy národov. V prevažnej časti zápasu mali ofenzívnu prevahu, ktorú potvrdili v 70. minúte gólom Tomáša Suslova. Slováci nastúpia v nedeľu (8. 9.) od 18.00 h v Košiciach proti Azerbajdžanu.

„Sokoli“ mali väčšinu zápasu herne navrch, o tri body však bojovali do poslednej chvíle. Hrdina domácich bol brankár Karl Hein, ktorý im takmer zabezpečil historicky prvý bodový zisk proti Slovákom. Tí vyhrali nad pobaltským súperom po tretí raz v histórii o jeden gól.

Estónsko – Slovensko 0:1 (0:0)

Slováci sa v úvode zápasu dostali k viacerým strelám z hranice šestnástky. V 3. minúte Suslov prízemnou strelou minul bránku, o päť minút Duda poslal loptu nad a Boženíkovu strelu z otočky chytil brankár Hein.

Bližšie ku gólu bol v 10. minúte Suslov, ktorý v šestnástke vzal loptu hráčovi domácich a hoci krížnou strelou mieril presne, Hein pohotovo zasiahol. Pred Dúbravkom prvýkrát „horelo“ v 14. minúte, keď Sappinen po prieniku ľavou stranou odcentroval, no Schjönning-Larsen v nebezpečnej pozícii netrafil loptu.

Slováci mali iniciatívu, v 21. minúte Duda vysunul v šestnástke Suslova, ktorého sľubnú šancu zmaril Hein. Naďalej sa hralo najmä na polovici domácich, Slováci sa viackrát dostali do nádejných pozícií, no Estónci ich dokázali zblokovať.

V 44. mohol Bénes poslať hostí do vedenia, no strelu opäť zmaril pohotový Hein. Slováci sa v prvom polčase dostali k 14 strelám (na bránku 4), no bez želaného efektu.

Blízko ku gólu bol v 49. minúte Hancko, ktorý sa dostal k odrazenej lopte, no trafil iba hornú žrď. Brána domácich sa zatriasla aj v 56. minúte, keď Dudovu strelu zastavila pravá žrď. Estónci sa v 60. minúte dostali k hlavičke Tamma, ktorú zneškodnil Dúbravka.

Na snímke slovenský stredopoliar Tomáš Suslov oslavuje svoj gól v zápase 1. kola C-divízie 1. skupiny futbalovej Ligy národov vo futbale Estónsko - Slovensko v Tallinne.
Na snímke slovenský stredopoliar Tomáš Suslov oslavuje svoj gól v zápase 1. kola C-divízie 1. skupiny futbalovej Ligy národov vo futbale Estónsko – Slovensko v Tallinne.Foto: TASR/Veronika Mihaliková

V 65. minúte prišli na trávnik Vavro a Strelec, ktorý sa vzápätí dostal do šance, no v rýchlosti poslal ľavačkou loptu nad bránku a onedlho vyskúšal Heinovu pozornosť aj Vavro.

Zaujímavé dianie podčiarkla chyba v slovenskej defenzíve, po ktorej Sappinen prekonal Dúbravku, no gól neplatil pre ofsajd. Slováci následne rozvinuli ofenzívnu akciu, v ktorej Strelec vrátil loptu za seba Suslovovi a ten pohotovo prestrelil Heina – 0:1.

V 88. minúte si slovenskí reprezentanti vydýchli, keď Jakovlevovu prízemnú strelu vyrazil pohotový Dúbravka. Domáci ešte mali šancu v závere zo štandardnej situácie po kontroverznom verdikte rozhodcu Juga.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport