Na hlavný obsah

Páchatelia sa vyhrážajú únosom troch lietadiel a útokmi na parlament či Prezidentský palác: Budovy zatiaľ neevakuovali

Páchatelia v správe hovoria o únose troch lietadiel.

Páchatelia sa vyhrážajú únosom troch lietadiel a útokmi na parlament či Prezidentský palác: Budovy zatiaľ neevakuovali
Ilustračná snímka Národnej rady SR. Foto: Nicol Tomečková/STVR

Neznámi páchatelia sa vyhrážajú leteckými útokmi na dôležité budovy štátu. Terčom útokov má byť Národná rada SR, Prezidentský palác či trnavská železničná stanica, vyplýva to z anonymného e-mailu, o ktorom informuje portál tvnoviny.sk.

Páchatelia v správe hovoria o únose troch lietadiel, ktoré by mali v pondelok (9. 9.) smerovať na spomínané budovy. Píšu tiež aj o teroristickom útoku v USA z 11. septembra 2001 a tvrdia, že pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave sú umiestnené výbušniny.

Priamo z parlamentu o situácii informoval redaktor Slovenskej televízie Jakub Horáček. Polícia zatiaľ nepristúpila k evakuácii parlamentu a jeho chod prebieha bez obmedzení.

V klasickom režime prebiehajú aj parlamentné výbory. Musia totiž prerokovať legislatívu, ktorá pôjde na septembrovú schôdzu parlamentu. Tá začne v utorok (10. 9.).

Minulý týždeň čelili bombovým vyhrážkam školy po celom Slovensku. Tie sa však nepotvrdili. Hrozbám čelili aj školy v susednom Česku.

O situácii v parlamente v Správach informoval redaktor Jakub Horáček:

Hodžovo námestie bez obmedzení

Jedno z unesených lietadiel spomínaných vo výhražnom e-maile mali útočníci nasmerovať aj na Prezidentský palác. Ak polícia alebo Kancelária prezidenta SR pristúpila k zvýšeniu bezpečnostných opatrení v Prezidentskom paláci, tak ide o opatrenia, ktoré pre verejnosť nie sú viditeľné.

Štáb STVR spolu s redaktorom Radoslavom Šebom v okolí paláca nezaznamenali jedinú policajnú hliadku a ani samotné Hodžovo námestie nie je pre chodcov obmedzené.

Všetky informácie tak nasvedčujú tomu, že Prezidentský palác v súvislosti s bombovými hrozbami evakuovaný nebol.

O situácii pred Prezidentským palácom viac pre Aktuálne :24 zisťoval redaktor Radoslav Šebo:

Pre výhražný e-mail sprísnilo bezpečnostné opatrenia aj bratislavské Letisko Milana Rastislava Štefánika. Letová prevádzka nie je obmedzená, prílety a odlety sú vybavované podľa letového poriadku. Rozsah opatrení letisko nebude z bezpečnostného hľadiska konkretizovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko