Na hlavný obsah

Starosta upozorňuje na podvodné inzeráty na Domaši. Predávajú v nich neexistujúce nehnuteľnosti

Je to ťažko vypátrateľné, povedal starosta.

Starosta upozorňuje na podvodné inzeráty na Domaši. Predávajú v nich neexistujúce nehnuteľnosti
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Starosta obce Kvakovce, ktorá spravuje rekreačnú oblasť Domaša – Dobrá upozorňuje na podvodné inzeráty. Špekulant cez jeden z najznámejších portálov pre nehnuteľnosti láka na prenájom chaty na Dobrej. Ponúkaná nehnuteľnosť v danej lokalite však neexistuje.

Toto je aktuálny inzerát, ktorý ponúka na prenájom modernú chatu s vírivkou na Domaši v časti Dobrá.

„Perfektná chata, výhodná cena, nie sú tam konkrétnosti. Vyzerá to ako super vec, len rýchlo, rýchlo zaplaťte,“ povedal starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ.

Prenajať sme sa ju pokúsili aj my. Na číslo z inzerátu nik nereagoval, pravdepodobne preto, že na sociálnych sieťach sa už sťažovali oklamaní záujemcovia. Prišli aj o zálohu.

„Je to ťažko vypátrateľné, lebo tie účty sú niekde v zahraničí, čiže treba byť ostražitý. Je to evidentne podvod,“ dodal Kapraľ.

Podvodným inzerátom sa v relácii Správy z regiónov venovala redaktorka Diana Murdziková:

Odborníčka varuje pred varovnými signálmi

Ponúkaná nehnuteľnosť sa totiž nachádza v Poľsku. Starosta obce potvrdil, že nejde o prvý prípad podvodného inzerátu. Najčastejšie sa objavujú vtedy, keď chaty rodiny zháňajú na leto či Silvestra. Vyzýva na opatrnosť.

„Aby to nerobili na slepo, že vidia peknú chatu s vírivkou s krásnym krbom a hneď posielajú zálohu,“ pokračoval Kapraľ.

Odborníčka na nehnuteľnosti, hneď ako sme jej preposlali daný inzerát, videla jeho nedostatky, na ktoré by si záujemca mal dávať pozor. Nielen na to, že prvým varovným signálom je už to, že prenajímateľ neuvedie celé svoje meno.

„V žiadnom prípade neplatiť vopred žiadnu zálohu. Vypýtať si súpisné číslo kde by som si overila údaje vlastníka na kataster.portál. Ak už viem súpisné číslo viem si pozrieť nehnuteľnosť na google maps či tá nehnuteľnosť tam existuje a či je identická s fotkou,“ uviedla odborníčka na nehnuteľnosti Jana Marková.

Kto chce mať úplnú istotu, že neprenajíma mačku vo vreci, môže kontaktovať obecný úrad. „Bez problémov, my im to vieme overiť či sa jedná o reálneho prenajímateľa, alebo o podvod,“ uzavrel Kapraľ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny