Na hlavný obsah

Tragédia pred školou v Číne: Autobus narazil do davu ľudí, najmenej jedenásti zahynuli

Medzi mŕtvymi je päť detí a šesť rodičov.

Tragédia pred školou v Číne: Autobus narazil do davu ľudí, najmenej jedenásti zahynuli
Ilustračná snímka čínskeho autobusu. Foto: Unsplash

Najmenej jedenásť ľudí vrátane piatich detí zahynulo v utorok (3. 9.) vo východočínskom meste Tchaj-an po tom, ako do nich pred školou narazil autobus. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na správy čínskych médií.

Čínska štátna televízia CCTV uviedla, že doteraz je známych jedenásť obetí na životoch, z toho v piatich prípadoch ide o žiakov a v zvyšných šiestich o rodičov, ktorí boli v tom čase pred školou. Jedna ďalšia osoba je podľa informácií tejto televízie v kritickom stave.

K incidentu došlo v meste Tchaj-an v provincii Šan-tung na východe Číny pred vchodom do zrejme miestnej strednej školy, a to okolo 07.00 h miestneho času (O1.00 h SELČ). Spočiatku nebolo jasné, koľko je na mieste obetí, pričom miestne médiá informovali o prinajmenšom „desiatich mŕtvych alebo zranených“.

Príčinu nehody vyšetrujú príslušné úrady, bezprostredne nebola známa. Agentúra AP pripomína, že školské autobusy jazdia v Číne často preplnené a ich bezpečnosť, rovnako ako aj bezpečnosť samotných školských budov, býva otázna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet