Na hlavný obsah

V Drážďanoch sa zrútila časť mosta cez rieku Labe. Zasiahnutý bol chodník aj električková koľaj

Nikto sa pri nešťastí nezranil.

V Drážďanoch sa zrútila časť mosta cez rieku Labe. Zasiahnutý bol chodník aj električková koľaj
V Drážďanoch sa zrútila časť mosta Carolabrücke cez Labe. Foto: ROBERT MICHAEL/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP/Profimedia

V saskej metropole Drážďanoch sa v stredu (11. 9.) nad ránom zrútila časť mosta Carolabrücke cez Labe. Zasiahnutý bol chodník pre peších, cyklochodník aj električková koľaj, informovala agentúra DPA.

Nešťastie si nevyžiadalo žiadne zranenia, ale čakajú sa dopravné komplikácie v rannej špičke.

Podľa agentúry DPA je Carolabrücke jedným z dôležitých dopravných mostov vo východonemeckom meste. Drážďanskí hasiči uviedli, že most sa zrútil v dĺžke 100 metrov. Poškodili sa aj dve potrubia pre rozvod teplej vody.

„Na celom území mesta momentálne nefunguje diaľkové vykurovanie,“ potvrdili hasiči. Kvôli vytekajúcej vode úplne zaplavilo časti nábrežnej ulice Terrassenufer.

Podľa doterajších zistení si nešťastie nevyžiadalo žiadne zranenia. Drážďanský dopravný podnik uviedol, že po moste práve neprechádzala žiadna električka. Po moste pritom jazdia vo všedné dni aj v noci každú hodinu električkové linky 3 a 7.

Zrútenie, ktoré sa odohralo okolo 3:00, postihlo južnú polovicu mosta. Podľa hasičov sa aj na predmostí na strane drážďanského starého mesta vytvorila metrová trhlina.

Príčina uvoľnenia častí mosta je zatiaľ neznáma. Jeho okolie uzavreli. Hasiči vyzvali obyvateľov, aby sa oblasti vyhli a neprekážali v práci zásahovým jednotkám. Odkláňajú električky aj automobilová doprava.

Pádu mostu v Drážďanoch sa tiež venoval v Správach redaktor Lukáš Bahník:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet