Na hlavný obsah

V Krompachoch sa objavil úchylný trend. Mladí muži sa za bieleho dňa na verejnosti uspokojujú

Prípadov je viac, zaoberá sa nimi mestská aj štátna polícia.

V Krompachoch sa objavil úchylný trend. Mladí muži sa za bieleho dňa na verejnosti uspokojujú
Ilustračná snímka kráčajúcej ženy. Foto: STVR

V Krompachoch na Spiši obťažujú okolie mladí muži. Za bieleho dňa aj za tmy sa po uliciach prechádzajú a údajne sa na verejnosti uspokojujú. Prípadmi sa zaoberá mestská aj štátna polícia.

Devätnásťročná študentka z Krompách zažila pred pár dňami otrasný zážitok. Mladý muž sa pri pohľade na ňu sexuálne ukájal. “Išla som na nechty a zrazu za mnou išiel občan, ktorý si vytiahol svoj pohlavný orgán. Otras, hnus,“ priblížila poškodená žena.

K incidentu malo dôjsť za bieleho dňa na ulici Maurerovej. V čase, keď mladá žena kráčala hore kopcom. „Skríkla som a on sa otočil a išiel preč. Zľakol sa,“ dodala poškodená.

Mladá žena sa so svojím zážitkom podelila na sociálnej sieti. „Je tam viac žien, ktoré sa ozývajú. To isté sa im deje,“ priblížila.

Deviantom z Krompách sa v Správach z regiónov venovala redaktorka Marie Balážová Melníková:

Mužom hrozia tri roky väzenia

Ľudia v Krompachoch správanie mladých mužov ostro odsudzujú. „Polícia informáciami disponuje a intenzívne pracuje na objasnení prípadu. V súčasnosti vyhodnocujeme kamerové záznamy na zistenie totožnosti osoby podozrivej z trestného činu výtržníctva,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Páchateľom za toto konanie hrozia tri roky väzenia. Vedenie mesta tvrdí, že o prípadoch oficiálnou cestou nič nevie. Obyvateľov Krompách preto vyzýva, že ak takéto správanie spozorujú, nech sa obrátia na príslušné orgány.

“Ja by som chcel apelovať na ľudí, že pokiaľ sa niečo také stane, poďme to jednoznačne nahlásiť na štátnu, prípadne na mestskú políciu,“ povedal primátor Krompách Dárius Dubiňák.

Situáciu v meste monitoruje aj 60 kamier. V strehu nie sú len štátni, ale aj mestskí policajti. „Mestská polícia v rámci svojich možností prechádza mesto častejšie. V lete boli aj pešie hliadky. A chodilo sa aj na sídliská,“ dodal Dubiňák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny