Na hlavný obsah

VIDEO: Francúzskym letoviskom Cannes sa prehnali búrky a dažde, ktoré spôsobili nečakané záplavy

Starosta informoval, že nedošlo k žiadnym obetiam.

Letovisko Cannes na juhu Francúzska nečakane zaplavila voda, ktorá miestami dosahovala až 80 centimetrov. Starosta David Lisnard informoval, že nedošlo k žiadnym obetiam. Neskrýval však rozhorčenie nad tým, že nedostal žiadne varovanie od štátu, informovali francúzske médiá.

Nad Cannes sa v pondelok (23. 9.) ráno prehnali búrky a dážď. Boli to silné lejaky, ktoré po sebe zanechali značnú spúšť. Medzi 7.00 h a 8.00 h ráno spadlo až 26 milimetrov na štvorcový meter.

Niekoľko ľudí muselo byť evakuovaných a extrémne zrážky najviac ovplyvnili dopravu. Radnica uzavrela niekoľko ciest v meste a cestu spájajúcu Cannes s Nice.

Starosta Lisnard na sociálnej sieti X vyjadril solidaritu s obyvateľmi a uviedol, že miestne orgány majú situáciu pod kontrolou. Zároveň však vyjadril svoje rozhorčenie nad tým, že nedostal žiadne varovanie pred blížiacim sa zlým počasím. Štátne orgány poslali varovnú správu len hodinu po začiatku búrky, uviedol vo svojom príspevku.

Na otázku denníka Le Monde, prečo mesto často sužujú povodne, Lisnard odpovedal, že Cannes má staré budovy z 19. storočia. Svoju úlohu však zohrávajú aj vodné toky v okolí mesta.

Posledná veľká povodeň, ktorá zasiahla francúzske letovisko, bola v roku 2015 a vyžiadala si 20 mŕtvych.

Pozrite si zábery z francúzskeho letoviska Cannes:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet