Na hlavný obsah

Vlaky medzi Bratislavou a Viedňou aktuálne nepremávajú. Cestujúci vykúpili všetky lístky na autobusy

Situácia na diaľnici medzi Bratislavou a Viedňou sa však stále mení.

Vlaky medzi Bratislavou a Viedňou aktuálne nepremávajú. Cestujúci vykúpili všetky lístky na autobusy
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Aktuálne nepremávajú žiadne vlaky medzi Bratislavou a Viedňou. Cestujúci do Rakúska môžu využiť autobusovú dopravu. Dopravcovia posilňujú spoje. Trať cez Devínsku Novú Ves a Marchegg je v rekonštrukcii a cez Kittsee pre nepriaznivé počasie odriekli vlaky do odvolania.

Problém je aj na severe. Vlaky cez pohraničnú stanicu Čadca smer Praha nepremávajú. Cestujúci zatiaľ môžu použiť spojenia do Česka cez Púchov.

Rakúsky prepravca ÖBB v nedeľu (15. 9.) večer zrušil jedinú vlakovú linku z bratislavskej Petržalky do Viedne. Cestujúci preto vykúpili všetky lístky na autobusové spoje.

“Skorý autobus, ktorý by mi vyhovoval, tak ten bol, neskoršie potom už boli pomerne plné. Keď som si pozeral, tak ešte neboli obsadené plne,“ vyhlásil zamestnanec univerzity vo Viedni Matej.

Autobusoví prepravcovia začali posilňovať spoje s Viedňou a letiskom Schwechat. “Hneď som videl, že až do 17. 9., alebo teda do odvolania, nie je žiadne vlakové spojenie s Bratislavou a Viedňou,“ uviedol Matej.

“Od dnešného dňa cítime ten dopyt po ceste do Viedne. Od 6.00 h do 7.00 h ráno sme mali svoje spoje vypredané. Sme ale pripravení v nasledujúce dni nastaviť a nasadiť ďalšie posily,“ informoval generálny riaditeľ Slovak Lines Pavol Laband.

Dopravné problémy medzi Bratislavou a Viedňou v Správach monitoroval redaktor Erik Adamson:

Situácia sa stále mení

Situácia na diaľnici medzi Bratislavou a Viedňou sa však stále mení. Podľa svedkov je hladina Dunaja blízko k tomu, aby zastavila dopravu.

“V okolí letiska už bolo vidno, že Dunaj je vyliaty. Čiže ak by ešte stúpol, tak môže byť problém že sa preleje,“ skonštatoval Matej.

“Vodiči aktuálne nonstop komunikujú s dispečingom. Navzájom si hovoríme, aká je situácia na cestách, diaľniciach. Diaľnica je zjazdná, čiže chodíme v rámci cestovného poriadku s minimálnym meškaním,“ ozrejmil Laband.

Ministerstvo dopravy vyzýva vodičov, aby práve v týchto dňoch dbali na dodržiavanie dopravných predpisov a správali sa čo najbezpečnejšie.

“Je veľmi dôležité, aby všetci účastníci premávky naozaj dávali obzvlášť veľký pozor na to, čo sa na cestách deje. Aby zbytočne necestovali a pokiaľ už cestovať musia, aby naozaj urobili všetko to, čo je potrebné, aby to cestovanie bolo bezpečné,“ uviedol štátny tajomník ministerstva dopravy SR Igor Choma.

Podľa slov prepravcov je situácia na teraz pred Viedňou nejasná. Ak by voda stúpla o pol metra, budú musieť svoje linky zastaviť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko