Na hlavný obsah

Vlaky stáli v strednej časti Nemecka takmer dve hodiny, dôvodom bol technický problém

Podľa médií nešlo o sabotáž.

Vlaky stáli v strednej časti Nemecka takmer dve hodiny, dôvodom bol technický problém
Vlak odchádza zo železničnej stanice v nemeckom meste Rostock. Foto: TASR/DPA

Bližšie nešpecifikovaná technická porucha v sobotu (7. 9.) v Nemecku rozsiahle obmedzila železničnú dopravu. V centrálnej časti krajiny stáli vlaky približne dve hodiny.

Štátny železničný dopravca Deutsche Bahn (DB) najprv informoval o poruche a potom o jej odstránení. Do konca dňa by ešte mohlo dôjsť k narušeniu prevádzky, varoval DB v druhej správe.

„V dôsledku technickej poruchy je v súčasnosti masívne obmedzená železničná doprava v centrálnej časti Nemecka. Vlaky v postihnutej oblasti čakajú na staniciach kvôli poruche. Naši špecialisti intenzívne pracujú na odstránení poruchy,“ uviedla DB v krátkom oznámení.

Podľa DB poruchu spôsobila chyba v IT systéme. DB Regio uviedla, že regionálnu a prímestskú železničnú dopravu v metropolitnej oblasti Rýn-Mohan to úplne ochromilo.

Podľa týždenníka Der Spiegel porucha postihla rádiový signalizačný systém GSM-R, ktorý sa používa na komunikáciu medzi centrami, ktoré riadia vlakovú dopravu, a jednotlivými vlakmi. Podľa Spiegelu sa vylučuje, že porucha mala vonkajšiu príčinu, napríklad sabotáž.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet