Na hlavný obsah

Vo Veľkom Slavkove horeli tri rodinné domy, rodina s deťmi prišla o strechu nad hlavou

Na mieste zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči.

Vo Veľkom Slavkove horeli tri rodinné domy, rodina s deťmi prišla o strechu nad hlavou
V obci Veľký Slavkov zachvátil ráno požiar tri rodinné domy. Foto: TASR/Adriána Hudecová

Obyvateľov Veľkého Slavkova pod Tatrami vo štvrtok (4. 9.) skoro ráno prekvapil požiar. Plamene zasiahli tri rodinné domy. Hasičom sa podarilo dostať oheň pod kontrolu. Rodina s deťmi prišla o strechu nad hlavou

Na miesto udalosti bolo vyslaných 16 profesionálov z hasičských staníc Poprad, Vysoké Tatry, Mengusovce a Kežmarok so šiestimi kusmi techniky. Oheň napáchal škody vo výške približne 350-tisíc až 400-tisíc eur.

„Pri zásahu profesionálnym hasičom pomáhajú aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Veľký Slavkov. Požiar sa zasahujúcim hasičom už podarilo lokalizovať. Aktuálne rozoberajú strešnú konštrukciu a pomocou termovíznej kamery vyhľadávajú skryté ohniská a dohášajú ich,“ uviedla Knišová.

Pri požiari sa nikto nezranil, oheň zasiahol tri rodinné domy pri hlavnej ceste. Najpoškodenejší je jeden dom v strednej časti bloku, v ktorom bývala viacpočetná rodina. V obci zasadal aj krízový štáb.

Prednosta tamojšieho obecného úradu Jozef Košický potvrdil, že vyhlásia materiálnu aj finančnú zbierku, aby rodine so siedmimi deťmi pomohli zmierniť následky požiaru. Oheň poškodil i dva vedľa stojace domy. V jednom z nich horí stavebný materiál, čo hasičom komplikovalo likvidáciu požiaru.

Príčiny a okolnosti jeho vzniku sú predmetom vyšetrovania. Horieť začalo krátko pred 5. hodinou. Cestu cez obec museli v dôsledku hasenia dočasne uzavrieť, dopravu na mieste riadila polícia.

Pozrite si fotogalériu z miesta požiaru:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny